Zdravnika Amjada Deeda Obaida, ki na tekmovanju VN Bahrajna vodi 150-člansko ekipo, je preiskovalna komisija suspendirala za šest mesecev zaradi poklicne napake. Obaida so obtožili, da bolniku, ki je trpel za anemijo srpastih celic, ni nudil ustrezne zdravstvene pomoči in ga prehitro odpustil iz bolnišnice, zaradi česar je moški kasneje umrl.

Družina umrlega je zdravnika kasneje tožila, primer pa je preiskalo zdravstveno ministrstvo. V poročilu je ministrstvo kasneje navedlo, da je odkrilo „pomanjkljivosti pri delu zdravnika“ in odločilo, da Obaida suspendirajo za šest mesecev, po izteku kazni pa naj bi se upokojil. Suspenz, ki je začel teči 21. januarja letos, so nato skrajšali na tri mesece.

Obaidu se je kazen iztekla pred VN Bahrajna, ki bo potekala od 24. do 26. aprila. Zdravnik bo, kljub odločitvi, da bi se po izteku kazni moral upokojiti, vodil zdravstveno ekipo na tekmovanju formule 1. Bahrajnsko zdravstveno ministrstvo je bilo za komentarje nedosegljivo, lastnik Formule 1 Bernie Ecclestone pa je sporočil, da ga obtožbe zoper Obaida ne skrbijo.

„Suspenz se je iztekel. Vsi na FII podpiramo Obaida, zato ne vidim nobenega problema,“ je dejal.