Mercedes je zaradi McLarnovega zavajanja na ekipo izredno besen. Glede na to, da je partner tudi z ekipo Brawn GP, bi si lahko izboril, da v ekipo pride Hamilton. Ta seveda ne bi nadomestil trenutno vodilnega dirkača Jensona Buttona, ampak veterana Rubensa Barrichella.

„Brawn GP to vsekakor ne bismel narediti,“ je prepričan bivši voznik Jack Stewart, za katerega ekipo je Brazilec vozil med leti 1997 in 1999. „Rubensove izkušnje so neprecenljive in zaradi tega ima veliko prednost pred Lewisom. In Ross Brawn potrebuje prav to – izkušnje,“ je še dodal Škot.

Mednarodna avtomobilistična zveza je McLaren-Mercedes obtožila večkratnega kršenja športnega kodeksa svojega pravilnika: v moštvu so komisarjem po dirki v Avstraliji dejali, da niso dajali navodil svojemu dirkaču Hamiltonu ob prehitevanju Jarna Trullija, čeprav je bila resnica drugačna. Nato so Hamiltonu naročili, da naj s svojo izjavo podpre to izmišljeno zgodbo. Zaradi takšnega ravnanja je drugo moštvo po krivici izgubilo uvrstitev, McLaren pa, čeprav je vedel, da je takšna odločitev nešportna, ni reagiral. 29. aprila jih tako čaka zagovor na sedežu FIA v Parizu.