Levo koleno tekmovalca iz Dragočajne bo operiral Matjaž Vogrin, kdaj točno bo operativni poseg, Flander še ni znal povedati.

"Gre za poškodbo meniskusa. Pričakujem, da mi zadeva ne bo vzela več kot tri tedne časa. Rehabilitacijo bo vodil moj kondicijski trener Dragan Bosnič in sicer bo potekala v Lenartu pri fizioterapevtu Sašu Vogrinu, s katerim sodelujem že zadnje tri sezone. Ko bo koleno nared, pa me čakajo intenzivne fizične priprave. Kot kaže, bo letos nekoliko manj časa za deskanje na valovih, a se bom kljub vsemu potrudil da bom tudi letošnje poletje čim več akcije preživel na valovih, saj je to zame neizčrpen vir energije," je načrte za prihodnost predstavil nekdanji svetovni prvak.

Seveda pa bo poleti veliko razmišljal o najpomembnejši tekmi kariere, olimpijskem paralelnem veleslalomu, v katerem načrtuje osvojitev kolajne. Kako resno je vzel olimpijsko preizkušnjo, kaže že dejstvo, da se je v zadnjem tednu mudil v Vancouvru, kjer je preizkušal olimpijsko progo.

"V bistvu je šlo za sedemdnevno adaptacijo na teren in okolje. Moram reči, da sem se počutil fenomenalno in kar žal mi je, da so bile priprave tako kratke. Teren mi ustreza, problematično pa je le vreme, ki se spreminja iz minute v minuto in bo po moje krojilo tudi olimpijske nastope," meni Flander in dodaja: "Čutim, kako se mi po sezoni, zaznamovani z zdravstvenimi težavami, začenjajo vračati moči. Prav neverjetno je, kako sem iz treninga v trening močnejši."