Člani odbora so po razpravi ugotovili, da je Damjanova odločitev, da trenira neodvisno od slovenske reprezentance, v skladu s pravilnikom, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. V nadaljevanju 9. aprila prekinjene seje so sklenili, da se športni direktor za skoke in NK Franci Petek in glavni trener za skoke Matjaž Zupan takoj sestaneta z Damjanom ter oblikujeta obvezujoč dogovor o poteku dela v naslednji sezoni. Ko bo dogovor usklajen, ga bo športni direktor posredoval odboru v potrditev.

"Z Jernejem se bomo sestali še ta konec tedna ali najkasneje v začetku prihodnjega. Skupaj bomo uskladili vse podrobnosti dogovora, ki bodo obvezujoče za obe strani," je po seji odbora povedal športni direktor Petek.

Člani odbora so razpravljali tudi o načrtu dela reprezentanc za olimpijsko sezono 2009/2010, ki so ga predstavili Petek in glavna trenerja za skoke in NK Zupan in Primož Triplat. Odbor ni sprejel predlaganega načrta za prihodnjo sezono, ker ni usklajen s finančnimi zmožnostmi. Programe in načrt dela mora strokovni svet skupaj s športnim direktorjem prilagoditi financam. Odbor bo načrte sprejemal tik pred zborom za skoke, ki bo 5. maja, je sporočil predstavnik za odnose z javnostjo Smučarska zveza Slovenije Tomi Trbovc.

Petindvajsetletni Ljubljančan Damjan je za pomoč pri načrtovanju treningov zaprosil nekdanjega glavnega trenerja slovenske izbrane vrste, Finca Ari-Pekko Nikkolo, s katerim bo poslej sodeloval. Športni direktor Petek je sicer že minuli četrtek po prekinjeni seji odbora, ki o Damjanovi odločitvi takrat ni razpravljal, povedal, da mu je Damjan na sestanku predstavil svojo namero, Damjan pa se bo moral z njim dogovoriti o vseh podrobnostih. Od tega, kako se bo uvrščal na tekme, do tega, kako bo to delovalo v tujini ter tudi o upravičenosti do finančnih sredstev iz pogače, ki je namenjena za skoke in nordijsko kombinacijo. "Vendar pa tudi sam pri tem nimam prostih rok, saj vse določa pravilnik in tam tudi piše, ali je Damjan upravičen oziroma v kolikšni meri je upravičen do te finančne pogače," je takrat povedal športni direktor.