Po prespanih nočeh se je oglasil Andrea Massi, trener Tine Maze, ki ga je močno prizadel intervju z Antonom Ribnikarjem, predsednikom odbora in zbora za alpsko smučanje pri SZS, objavljen pred kratkim v Dnevniku. V topli kolesarski pomladi je torej še močno prisoten vonj po mrzli zimi.

"Po dolgem molku sem se odločil, da odgovorim raznoraznim provokacijam, saj so šle besede Antona Ribnikarja čez rob moje potrpežljivosti. Šlo je za črnitev moje osebnosti in stroke," je v pismu zapisal Andrea Massi ter nadaljeval: "Ko se govori o pičlem učinku mojega večletnega garanja na smučarski zvezi in kot članu samostojne ekipe 'Team to Amaze', bi želel vedeti, kaj sploh Ribnikar ve o tem, kar smo letos delali za Tinine rezultate, in kaj ve o moji stroki? Kje so bili strokovnjaki v pripravljalnem obdobju? Kje, ko sem hodil na izobraževanje 'Tecar Terapie' na lastne stroške, da bi rešili večletne Tinine težave s hrbtom? Kje, ko je Andrej Perovšek (tretji član ekipe Tine Maze - op. p.) vozil gor in dol po Švici z našim kombijem, ker ga ji zveza ni dala, da bi imela Tina najboljše materiale? Kje, ko je bil Perovšek cele dneve pred računalnikom zaradi logistike, ko smo bili na Novi Zelandiji? Razen Tomija Trbovca (tiskovni predstavnik SZS - op. p.), ki me je enkrat poklical, ker je hotel sliko s terena, nihče od strokovnjakov ni vedel, če smo sploh živi, kaj šele, kaj in kako delamo. V enem od časopisov je celo pisalo, da gremo na počitnice z denarjem gospoda Milana Zvera (bivši minister MŠŠ - op. p.). Slednji je bil med redkimi, ki je verjel v Tino, ko so jo strokovnjaki že odpisali kot veleslalomistko. Kaj so strokovnjaki naredili s Tino v obdobju po olimpijskih igrah v Torinu strokovnega v veleslalomski tehniki, v fizični pripravi, v motivaciji, v prehrani, psihologiji, materialu...? Vem, kakšen 'material' sem takrat pustil in kaj sem dobil, ko me je Rasto Ažnoh (tedanji športni direktor alpskega dela SZS - op. p.) poklical nazaj, ker je verjel v Tino in verjetno tudi v mojo stroko."

Po sezoni so vprašanja kar drvela iz Massija: "Kje je bil kdo na začetku lanske sezone, ko so bili sestanki s smučarsko dokaj vroči, ko sem predlagal, da bi bili tim v timu, in je bil odgovor strokovnjakov odločni ne?! Pod vprašajem je bila celo naša prisotnost v istih hotelih kot reprezentanca, ker bi bili moteči in nezaželen faktor. Sedaj se pa išče takšna rešitev... Kje je bil kdo, ko je cela ekipa za hitre discipline v Garmischu 'spokala' po odpovedanem treningu, potem ko je imel že vsak trener določeno mesto, kamor bo odšel, mi pa smo na terenu ostali sami z Marjanom Černigojem (trener reprezentance za hitre discipline - op. p.)? Božo Jaklin (bivši prvi trener ženske reprezentance, ki ima sicer pogodbo s SZS do 30. aprila - op. p.) je govoril, da je Perovšek suženj in da ima Tina težak karakter."

Andrea Massi se je dotaknil še sodelovanja s trenerjem za hitre discipline Marjanom Černigojem: "Marjan je dobro sodeloval z našo ekipo v tekmovalnem obdobju, tudi na video analizah in delno na ogledu je konkretno prispeval k našemu uspehu. Osebno ga lahko samo hvalim. Ne zgolj zaradi stroke, ampak predvsem zaradi obnašanja. Toda v pripravljalnem obdobju nismo nikoli sodelovali z njim in tudi na tekmah je bilo večkrat napeto, ker je bil razpet med dvema ognjema. Vedno je dal prioriteto ostalim puncam pred Tino, ker je dobil tako komando od glavnega trenerja in ker je dosleden človek".

Profesor Massi se je na koncu ozrl še v prihodnost: "Precej boljše in lažje bi mi bilo pri srcu, če bi s smučarsko zvezo vsaj našli rešitve za naslednjo olimpijsko sezono. A tudi teh še ni, zato je obdobje, v katerem smo, zelo težko. Vedno poslušam, kako težko je komunicirati z nami. Očitno je precej lažje bruhati po nas. Sprašujem se, če to pomeni nov sistem komunikacije in izboljšanja odnosov?"