Buffon v tej sezoni ni najbolje pripravljen, kar je posledica nekajmesečne odsotnosti zaradi poškodbe mišice. Najbolj uspešen klub na Apeninskem polotoku v letošnjem državnem prvenstvu izgublja boj z milanskim Interjem, za katerega brani tudi Julio Cesar, zadnji predstavi Juventusa v serie A pa sta močno razočarali privržence stare dame: doma je igral neodločeno s Chievom (3:3), pred dnevi pa je izgubil v Genovi (2:3).

Priljubljeni Gigi je bil član zmagovite italijanske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2006. Na tem zaključnem turnirju je prejel le dva gola: prvega mu je nesrečno zabil reprezentančni soigralec Cristian Zaccardo na obračunu z ZDA, drugega pa z zvitim strelom z 11-metrovke v velikem finalu francoski nogometni virtuoz Zinedine Zidane.

Buffon je z Juventusom dvakrat slavil v italijanskem prvenstvu (v sezonah 2001/2002 in 2002/03), zvest pa mu je ostal tudi v sezoni 2006/07, ko ga je Italijanska nogometna zveza (FIGC) zaradi prirejanja tekem kaznovala s selitvijo v serio B.