Nogometna javnost je bila pred prvima povratnima četrtfinalnima dvobojema enotna, ko je menila, da Bayern in Liverpool za preboj v polfinale potrebujeta čudež. Glede na končna neodločena izida se tudi ni motila, toda vsaj na dvoboju v Londonu bi se lahko razpletlo povsem drugače. V dramatičnem obračunu dveh angleških velikanov so imeli gostje iz Liverpoola svojo priložnost, a na koncu so le morali priznati, da je bil Chelsea, upoštevajoč vseh 180 minut vendarle boljši nasprotnik.

Napovedi Liverpoolovega stratega Beniteza, da bo na na stadionu Stamford Bridge navkljub nekaterim ostrim kritikam po prvem dvoboju igral v enaki formaciji, so bile vidne že po prvih minutah, razlika je bila le ta, da v moštvu vendarle ni bilo kapetana Gerrarda, ki še vedno ima težave s preponami. Čeprav so petkratni evropski prvaki nastopali brez idejnega vodje pa se to v njihovi igri ni niti najmanj poznalo. Po nekajminutni raztrgani igri na obeh straneh so se tudi kmalu uresničile napovedi gostov, ki so ves čas zatrjevali, da vrata v polfinale niso še zaprta.

Liverpool je tako kmalu prevzel popolni nadzor nad dogajanjem na igrišču, da bo londonska večer še kako zanimiva pa je v 13. minuti nakazal Torres, ko se je po domiselni podaji znašel v zelo lepem položaju, a je bil španski napadalec za las nenatančen. V naslednji minuti so bili zelo blizu zadetku tudi gostitelji, toda tudi strel Lamparda je prav tako končal za malenkost mimo vrat, kar pa je bila obenem tudi edina priložnost domače ekipe v prvem polčasu. Nadaljevanje prvega dela je nato minil povsem v znamenju rdečih, ki so v 19. minuti tudi povedli z 1:0. Zadetek je bil plod trenutnega navdiha Aurelia, ki je pri izvajanju prostega strela spretno ukanil vso domačo obrambo na čelu z vratarjem Čechom. Brazilec je namesto, da bi poslal predložek pred vrata streljal v nebranji del domačih vrat.

V teh trenutkih je šlo Liverpoolu vse po načrtih, dosegel je tako želeni zgodnji zadetek, kar jim je vlilo dodatnih moči. Premoč so nato kronali še z enim zadetkom, v 28. minuti pa je bil strelec Alonso, ki je bil po prekršku Ivanoviča, junaka prve tekme, v kazenskem prostoru natančen z najstrožje kazni. Tudi Chelseajev začasni trener Hiddink, ki je v teh dneh dokončno potrdil, da po končani sezoni ne misli ostati na Stamford Bridgu, je uvidel, da vi igri njegove ekipe marsikaj ne gre po načrtih, tako da je bil primoran že v prvem polčasu v igro poslati Anelko.

Toda v drugem polčasu so se stvari neverjetno zasukale. Kot da bi na igrišča stopila povsem drugi Chelsea in prav tako drugi Liverpool. Slednji je sicer začel obetavno, a ne za dolgo. Gostitelji so prek Drogbaja v 51. minuti znižali zaostanek, kar pa je bil samo uvod v ognjemet zadetkov. Naslednja dva so spet dosegli domači nogometaši, uspešna sta bila Alex (57.) iz prostega strela in Lampard (76.), in že je kazalo na prepričljivo napredovanje londonske ekipe. A vseeno ni bilo tako, Benitezova četa, ki je letos v angleškem prvenstvu dvakrat že bila boljša od Chelseaja, se s tem ni želela sprijazniti.

V povsem odprti tekmi, kjer so se priložnosti vrstile ena za drugo na obeh straneh, je gostujoča vrsta spet strnila vrste in zgolj v dveh minutah zaostanek 2:3 spremenila v vodstvo s 4:3. Natančna sta bila Lukas v 81. in Kuyt v 83. minuti, nakar je goste do končnega cilja spet ločil le en zadetek. Tega so gledalci tudi videli, a ne v mreži domačih. Tokrat so bili za veselje na vrsti nogometaši Chelsea, kar je bil obenem tudi končni rezultat tega izjemno zanimivega obračuna. Zadnji zadetek je spet dosegel Lamparda, po njegovem strelu pa je žoga v mreži vratarja Reine končala, potem ko se je odbila od obeh vratnic.

Rezultatsko precej bolj mirno je bilo v Münchnu, kjer so Katalonci branili visoko prednost s prve tekme. Da je uvrstitev v polfinale misija nemogoče, so se zavedali tudi domači nogometaši, ki pa so si za poglavitni cilj nocojšnjega dvoboja zadali, da bi se od lige prvakov poslovili vsaj z zmago. Toda z igro, ki so jo pokazali v večjem delu tekme je bilo to skoraj nemogoče. V prvem polčasu so imeli sicer terensko premoč, a brez pravih idej v napadu. V nadaljevanju so nato le začeli nekoliko bolje in že v 47. minuti preko Riberyja, za katerega se čedalje bolj glasno govori, da bo naslednjo sezono kariero nadaljeval prav v Barceloni, povedli. Toda to je bilo za zmago proti izjemno tehnično podkovanim igralcem Barcelone premalo. Gostje so namreč počasi prevzemali pobudo v svoje roke, premoč pa kronali z zadetkom Keite v 73. minuti, kar je bil tudi končni izid dvoboja.