To je bila za Jezernike še šesta zaporedna domača zmaga in še toliko bolj pomembna za košarkarje Los Angelesa, ker se bodo prihodnji teden v uvodnem krogu končnice pomerili prav z moštvom iz olimpijskega mesta, Salt Lake Cityja. Pri gostih je največ točk - 25 - dosegel Deron Williams, ki je zbral še 13 podaj, Andrej Kirilenko pa je prispeval 20 točk.

Lani so Jezerniki potrebovali kar šest tekem, da so izločili Utah Jazz, letos pa se zdi, da imajo še lažje delo. Los Angeles Lakers so namreč izenačili eno najuspešnejših sezon (1986/87) v zgodovini moštva s 65 zmagami v rednem delu; boljši sezoni so imeli Jezerniki le še 1971/72 (69 zmag) in 1999/2000 (67).

Bynum, ki je odigral šele svojo četrto tekmo, odkar se je na parket vrnil po poškodbi desnega kolena, zaradi katere je zamudil kar 32 tekem, je ob 22 točkah dosegel še štiri skoke in tri podaje. Jezerniki so redni del končali kot najboljše moštvo zahodne konference in imajo tako tudi prednost domačega terena. Na Vzhodu so jih košarkarji Cleveland Cavaliers premagali v boju za najboljšo ekipo lige in si s tem priigrali tudi prednost domače dvorane v finalu NBA, če bodo seveda prišli tako daleč.

Philadelphia 76'ers so v domači dvorani izgubili proti Boston Celtics z 98:100, potem ko je Paul Pierce le malo pred piskom sirene zadel zmagoviti koš. Skupaj je Pierce dosegel 31 točk; od tega sedem trojk. Gosti so v tekmi, ki jim ni pomenila ničesar več, zaigrali brez zvezdnika Kevina Garnetta, ki je počival za boje v končnici, manjkal pa je še en All-Star zvezdnik Ray Allen, ki je odslužil tekmo suspenza. Že pred tekmo je bilo namreč jasno, da si je Boston zagotovil drugo mesto rednega dela za Clevelandom.

Košarkarji Atlanta Hawks so v tekmi, v kateri sta oba trenerja posegla po igralcih s klopi, z 91:79 premagali Miami Heat; Flip Murray je k zmagi prispeval 17 točk. Obe moštvi sta namreč že imeli zagotovljeni mesti v končnici brez možnosti napredovanja in se bosta v prvem krogu "playoffa" pomerili med seboj; prva tekma bo konec tedna v Atlanti. Zvezdnik Miamija Dwyane Wade, ki je tekmo prej s 55 točkami proti New York Knicks dosegel strelski rekord kariere, se tokrat ni niti oblekel v športno opremo.

Danes bodo čez lužo na sporedu še zadnje tekme rednega dela košarkarske sezone.