Jezerniki, ki samevajo na vrhu zahodnega dela lige, so vpisali osmo zmago v nizu. Denver je klonil s 102:116. Kobe Bryant je domače občinstvo navdušil s 33 točkami, Pau Gasol pa jih je dodal 27 in še 19 skokov. Pod obroče se je prvič po januarski poškodbi postavil center Andrew Bynum ter v statistiko tekme vpisal 16 točk in sedem skokov.

Medtem ko so si Jezerniki že zdavnaj zagotovili nastop v končnici, pa je moštvo iz Sacramenta že zdavnaj zapravilo vse možnosti za "play-off" ter je najslabše moštvo lige. Košarkarji Kings so tako na domačem parketu Arco Arene v Sacramentu izgubili že šesto tekmo v nizu, obeta pa se jim celo neslaven rekord - torej najslabša sezona v vsej njihovi zgodovini. Z zmago nad Sacramentom (115:98) se je moštvo Houston Rockets prebilo na prvo mesto jugozahodne skupine. Slovenski reprezentant Udrih se je kljub porazu izkazal pod obroči z asistencami na koš. Ob 12 točkah je tako k manjšemu porazu prispeval pet podaj in štiri skoke.

Ekipa Chicago Bulls je s 113:99 premagala moštvo Philadelphia 76'ers, ki si je že priigralo končnico, ter tako še ohranila možnosti za uvrstitev v "play-off". Prav pred zaključkom sezone pa se je poškodoval britanski košarkar Luol Deng ter predčasno končal nastope v dresu Bikov. Deng si je zlomil golenico desne noge.