"Odstopno izjavo je direktor danes oddal na ministrstvu za kulturo, veljati pa začne takoj," je povedal Bašin. Konič v odstopni izjavi navaja, da je "delo brez umetniškega vodje in z delom umetniškega ansambla, ki ne želi delati, postalo nemogoče". Novemu direktorju bo posle predal z upanjem, da bo lahko "delal v taki atmosferi" ter "do konca speljal letošnjo sezono in pravočasno načrtoval novo", so sporočili iz SNG Nova Gorica.

Konič se je že prejšnji teden sestal s Širčevo in se takrat tudi odločil za odstop, je povedala odgovorna za odnose z javnostmi na ministrstvu za kulturo Bojana Leskovar. Po njenih beseda bo ministrica, ki se mudi na Ptuju, najverjetneje še danes za v. d. direktorja novogoriškega gledališča imenovala Čuka, njegov mandat pa bo trajal eno leto.

"Gospod Čuk je osem let oz. dva mandata predsedoval svetu Drame, poznane pa so tudi njegove menedžerske izkušnje. Novogoriško gledališče evidentno potrebuje menedžerja," je ministričino izbiro pojasnila Leskovarjeva. Tako naj bi začeli novo prakso, da bodo gledališča vodili menedžerji, ki jim bodo pomagali umetniški vodje, je dodala.

Čuk, ki je v preteklosti vodil Gospodarsko zbornico Slovenije, si bo zdaj sam izbral pomočnika za umetniško vodenje. Prav zaradi neuspešnih izbire pomočnika za umetniško vodenje Konič zapušča direktorsko mesto. Kot je zapisal v svoji odstopni izjavi, je januarja zaradi slabega dela in nespoštovanja rokov za pripravo in izpeljavo sezone razrešil dotedanjega umetniškega vodjo Primoža Beblerja.

Na njegovo mesto je na podlagi javnega razpisa imenoval Borisa Kobala, a je ta zaradi šikaniranja in napadov dela umetniškega ansambla, dela sveta in dela strokovnega sveta odstopil po dveh tednih, navaja Konič. Za umetniškega vodjo je nazadnje predlagal Sama M. Strelca, ki je na predstavil kolektivu SNG Nova Gorica požel aplavz za predlog rešitve, a ga do roka ni podprlo 15 od 19 igralcev. "Do postavljenega roka je ustrezno izjavo podalo 11 igralcev, iz česar se da sklepati, da ostali ne želijo delati z njim," še piše v sporočilu SNG Nova Gorica.

Konič, ki se je na direktorski stol SNG Nova Gorica usedel 13. februarja 2007, je tako zdaj nepreklicno odstopil z vodstvenega položaja. Njegov odhod je s peticijo konec lanskega leta zahteval tudi del umetniškega ansambla novogoriškega gledališča.