Indiana je na domačem igrišču ugnala Toronto s 130:101, slovenski center Rašo Nesterovič pa po odločitvi trenerja Jima O'Briena ni igral za zmagovito ekipo. Orlando je na domačem parketu ugnal Memphis z 81:78, Cleveland je bil boljši od Washingtona z 98:86, Boston je tesno premagal New Jersey s 106:104, Denver pa nekoliko lažje Oklahomo City s 122:112.

Poleg Phoenixa so se še štiri ekipe veselile polnega izkupička na tujih igriščih: Portland je slavil v San Antoniu s 95:83, Detroit v New Yorku s 113:86, Atlanta v Milwaukeeju s 113:105, Minnesota pa v Oaklandu s 105:97.

Phoenix je prvič po letu 2004 ostal brez zaključnih bojev pod severnoameriškimi obroči, čeprav je v gosteh vzel "skalp" kakovostnemu New Orleansu. Prvi mož obračuna je bil kanadski organizator igre Steve Nash, ki je dosegel 24 točk in 13 podaj, v zadnjih 42 sekundah pa je zadel vseh šest metov s črte za proste mete. Njegova slovenska "alternativa" je sijajno izkoristila svojo priložnost v dvorani New Orleans Arena, Dragič je namreč tekmo končal z zelo spodobnimi devetimi točkami, petimi skoki in dvema podajama.

Indiana je na domačem parketu prepričljivo premagala kanadski Toronto s 130:101, Nesterovič pa po odločitvi trenerja ni nastopil proti svojim nekdanjim soigralcem. V domači zasedbi, ki je postavila klubski strelski rekord v tej sezoni, je bil najbolj učinkovit Danny Granger z 29 točkami.

Najbolj zadovoljno so igrišče v noči s srede na četrtek zapuščali košarkarji Dallasa, ki so v zahodni konferenci ujeli zadnje prosto mesto za nastop v končnici. Ekipa iz Teksasa je zelo prepričljivo opravila z Utahom, prvi strelec dvoboja pa je bil "čudežni" Nemec Dirk Nowitzki z 31 točkami. Dallas se bo v prvem krogu končnice pomeril z ekipo Los Angeles Lakers, za katero nastopa Slovenec Saša Vujačič.

V tej sezoni navdušujoče predstave kaže Cleveland, vodilna ekipa vzhodne konference pa je postala prva ekipa v NBA, ki je v eni sezoni dvakrat dosegla po 15. zaporednih zmag na domačem igrišču. Če bo Cleveland v naslednjih dveh tekmah v svoji dvorani Quicken Loans Arena ugnal Boston in Philadelphio, potem bo ujel Boston, ki je v sezoni 1985/86 na domačem igrišču dosegel 40 zmag in doživel le en poraz. V obračunu proti Washingtonu je bil pri gostiteljih znova najbolj razpoložen LeBron James z 21 točkami. Boston je v obračunu proti New Jerseyju v zadnji minuti nadoknadil deset točk zaostanka, blestel pa je organizator igre Rajon Rondo z 31 točkami, devetimi skoki in petimi asistencami.