Ajdovci so tekmo v Novi Gorici začeli zelo odločno. Kljub temu, da na tekmi niso bili favoriti, so zaigrali pogumno, kar je ne nazadnje dokazal tudi poskus Milenkovića v 12. minuti, ki pa je zgrešil cilj. Zato pa je bil precej bolj natančen njegov soigralec Petran minuto pozneje, saj je s 30 metrov s pomočjo desne vratnice svojo ekipo povedel v vodstvo. Primorje je tudi nadaljevalo v visokem ritmu, predvsem Milenković je povzročil kar nekaj sivih las domačim branilcem. Tako v 20. kot v 23. minuti jim je tudi pobegnil in se praktično sam znašel pred golom, a obakrat zgrešil.

Gostitelji, ki dotlej niso pokazali veliko, so izenačili v 34. minuti. Po neodločni obrambi Primorja je zadel izkušeni Osterc z 18 metrov. Ajdovcev to ni zmedlo, bolj nebogljeno je delovala novogoriška obramba, ki je spet klonila že v 35. minuti, vnovič pa jo je izigral (domačini so zahtevali prepovedan položaj) Milenković. Svojo tretjo priložnost na tekmi je z diagonalnim strelom (spet je pomagala tudi desna vratnica) tudi izkoristil za novo ajdovsko vodstvo. Ob koncu polčasa so niti igre v svoje noge prevzeli Novogoričani, a na glavni odmor so vseeno odšli z zaostankom.

Domačini so terensko premoč prenesli tudi v drugi polčas, dobra igra in želja po izenačenju pa se jim je hitro obrestovala. V 51. minuti je Kršić s prostega strela na kratko podal do Velikonje, ta pa je z več kot 25 metrov zadel desno stran vrat Primorja in vnovič poravnal izid v športnem parku. Čeprav je v nadaljevanju pritisk Novogoričanov nekoliko pojenjal, so bili vseeno domačini tisti, ki so večkrat poskusili s streli.

Medtem ko njihovi niso bili dovolj natančni, pa je bil znova uspešen Milenković, po lepi akciji je v 69. minuti zadel s strelom "iz prve" ter Ajdovce spet popeljal v vodstvo. Velikonja je imel v 76. minuti na dlani novo izenačenje, toda ajdovska branilca sta ravno toliko ovirala mladega goriškega napadalca, da ta ni mogel sprožiti dovolj močnega strela. Na drugi strani je to v 82. minuti uspelo Teinoviću, vendar je njegov projektil od daleč končal v zanesljivih Pirihovih rokah. V končnici tekme bi Novogričanom točko lahko prinesel še Galešič, toda tudi njegova "bomba" je švignila mimo cilja. Na srečo domačinov pa so jim Ajdovci ponudili še eno priložnost, ki so jo v sodnikovem podaljšku prek Mladena Kovačevića iz bližine tudi izkoristili.

* Športni park, gledalcev 700, sodniki: Skomina, Zirnstein in Košanc (vsi Koper).
* Strelci: 0:1 Petran (13.), 1:1 Osterc (34.), 1:2 Milenković (35.), 2:2 Velikonja (51.), 2:3 Milenković (69.), 3:3 M. KOvačević (90.).
* HIT Gorica: Pirih, Djukić, Drahno, Nikolić, Komel, G. Cvijanović (od 81. Galešič), N. Kovačević, Kršić, Demirović (od 72. M. Kovačević), Osterc, Velikonja.
* Primorje: Milić, Kosmač (od 82. Selimi), Petran, M. Cvijanović, Džuzdanović (od 76. Ostojič), Teinović, Ogrič (od 66. Marijanovič), Škerjanc, Panikvar, Milenković, Blagus.
* Rumeni kartoni: Demirović, Nikolić; Škerjanc, Teinović, Marijanovič.
* Rdeč karton: /.