Petdesetletni Aguirre, nekdanji nogometaš, je Mehičane že vodil na SP leta 2002, nato pa se je preselil v Španijo in najprej treniral Osasuno, nato pa Atletico Madrid, kjer so ga odpustili februarja letos.

Enainšestdesetletnega Erikssona so zamenjali po sredinem porazu mehiške reprezentance proti Hondurasu (1:3) v kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2010 v Južnoafriški republiki. Šved, nekdanji selektor angleške izbrane vrste, je reprezentanco Mehike prevzel avgusta lani, potem ko je zapustil vrste ekipe Manchester City. V nekaj manj kot osmih mesecih na klopi te severnoameriške reprezentance je dosegel skromen izkupiček. Po treh odigranih tekmah kvalifikacij skupine CONCACAF za SP je Mehika s tremi točkami šele na četrtem mestu, za vodilnimi ZDA zaostajajo za sedem točk, za Kostariko šest in Hondurasom štiri. Na SP se uvrstijo prve tri reprezentance, četrta pa bo morala v dodatne kvalifikacije s peto ekipo iz južnoameriških kvalifikacij. Neudeležba Mehike na SP bi po nekaterih finančnih podatkih prinesla izgubo v višini okrog 500 milijonov dolarjev.

Eriksson pa Mehike ne bo zapustil reven, saj naj bi po poročanju tamkajšnjih medijev za predčasno prekinitev pogodbe dobil 3,5 milijona ameriških dolarjev. Podobno naj bi bilo že po predčasnem koncu njegovega selektorskega obdobja v Angliji, ko je dobil 8,5 milijona dolarjev.