Velenjčanom je na Danskem uspel izjemen podvig, po drugi zaporedni zmagi nad Silkeborgom pa so se zasluženo uvrstili v polfinale pokala EHF. To je že njihova tretja uvrstitev v polfinale enega izmed evropskih klubskih pokalov, svojega nasprotnika pa bo edini še preostali slovenski klub v Evropi dobil v torek, 7. aprila, ko bo na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju ob 11. uri žreb polfinalnih parov v vseh štirih evropskih pokalih.

Le malokdo je pričakoval, da bodo Velenjčani po tesni domači zmagi še enkrat slavili na severu Evrope. Toda že uvodne minute so dale vedeti, da so varovanci Ivice Obrvana prišli po zmago. Domači so v prvem polčasu povedli z 1:0, nato pa so Velenjčani v nadaljevanju nekajkrat povedli za dva, enkrat pa tudi za tri gole (10:7). Po minuti odmora domačega trenerja so se Danci prebudili in v finišu prvega polčasa najprej izenačili na 11:11, nato pa na odmor odšli s +2 (14:12).

Ko so v uvodnih minutah gostitelji dvakrat razliko povišali na +3 (18:15 in 19:16), je kazalo, da je odpor Velenjčanov zlomljen. A so se ti znova vrnili v igro in v 48. minuti je bilo na semaforju spet neodločeno 19:19. Zadnjih deset minut so gostje vseskozi vodili, gostiteljem pa kaj več kot izenačiti ni več uspelo. Pomagale jim niso niti številne obrambe nekdanjega velenjskega vratarja Primoža Prošta.

Ko so Velenjčani v zadnji minuti z enajstim golom znova najboljšega strelca Ivan Čupića povedli s 25:23, je bilo jasno, da Dancem v zadnjih 35 sekundah ne bo uspelo doseči tri gole. In to se je tudi zgodilo, Velenjčani pa so se s presenetljivo zmago, ki so jo pričakovali le njihovi najzvestejši navijači Šaleški graščaki, ki so jih v manjšem številu tudi bodrili na severu Evrope, uvrstili med štiri najboljša moštva v pokalu EHF.