Prireditelji do zadnjega trenutka niso vedeli ali jim bo pod streho uspelo spraviti letošnje DP. Potem ko so se za odpoved prvenstva odločili v disciplinah prostega sloga, ti bi se morali za državne naslove najprej boriti v ponedeljek, nato pa so tudi na sredo prestavljeno tekmovanje dokončno odpovedali, je tudi tekma deskarjev visela v zraku, saj je progo Pisker na Arehu namočil tudi dež. Tako je danes tekmovalce in tekmovalke iz sedmih držav, poleg Slovencev so se po progi na tekmi, ki je štela za točke FIS, spustili še predstavniki Ukrajine, Črne gore, Hrvaške, Češke, Makedonije in Avstrije, pričakal južni sneg.

Kljub vsemu je prirediteljem prvenstvo, ki si ga je ogledala le peščica gledalcev, uspelo spraviti pod streho, zmage pa se je na koncu veselil Demšar. Državni podprvak je postal Jure Hafner (Deska Velenje), tretje mesto pa je osvojil Izidor Šušteršič (Sportpoint). Poleg poškodovanega branilca naslova Žana Koširja, je na Pohorju iz podobnih razlogov manjkal tudi najboljši slovenski deskar v alpskih disciplinah Rok Flander.

Pri članicah se je zmage veselila Mastnakova (Unior Celje), ki je bila boljša od reprezentantke Glorie Kotnik (Deska Velenje), bron pa je pripadel Ivi Polanec (Rogla Planja).