Aktualni svetovni prvak Kanadčan Jasey Jay Andesron je v drugem delu sezone pokazal odlično formo. Zmagi pretekli teden v španski La Molini je namreč na finalu svetovnega pokala dodal še drugo letošnjo in tako dokazal, da je kljub 34 letom še vedno povsem konkurenčen. V finalu je bil boljši od deset let mlajšega Avstrijca Benjamina Karla. Tretje mesto je osvojil še en veteran - Avstrijec Sigi Grabner. Korošec je v malem finalu ugnal rojaka Andreasa Prommegerja in si poleg malega kristalnega globusa v paralelnih disciplinah prideskal še veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku vseh disciplin deskarskega svetovnega pokala.

Flander, edini slovenski finalist na zadnji tekmi, je v osmini finala, tako kot pretekli teden Jernej Demšar v Španiji, žal naletel na Andersona. Potem ko je bil Rok v prvi vožnji celo tri stotinke hitrejši, v drugo ni mogel parirati razpoloženemu Kanadčanu. Drugi Slovenci so letošnji svetovni pokal zaključili že v dopoldanskih kvalifikacijah. Izidor Šušteršič je bil z 19. mestom še najbližje finalu šestnajsterice. Na 21. mestu je tekmo končal Jernej Demšar, na 24. pa Jure Hafner. Žan Košir, Rok Marguč in Domen Janc so sezono zaradi poškodb zaključili predčasno in na finalu niso startali.

Mali kristalni globus v paralelnih disciplinah je prav osvojil Grabner, skupno srebro si je z odličnim povratkom po poškodbi na začetku sezone prideskal njegov rojak Benjamin Karl, tretje mesto pa je osvojil Anderson. Izmed Slovencev je na 10. mestu najvišje Rok Flander. Preostali slovenski alpski deskarji so sezono zaključili izven deseterice; Žan Košir je bil 12., Jernej Demšar 20., Izidor Šušteršič 23., Rok Marguč 28., Jure Hafner 29., Domen Janc pa 78.

Med dekleti je na zadnji tekmi še četrtič zapored zmagala Nemka Amelie Kober. Druga je bila Kanadčanka Carolin Calve, tretje mesto pa je po zmagi proti rojakinji Claudii Riegler osvojila v začetku sezone dominantna Avstrijka Doris Günther. Tretje mesto Avstrijki ni zadostovalo za ubranitev prednosti v skupnem seštevku discipline. Tako je prav po zadnji tekmi slekla "oranžno majico" vodilne in jo predala Koberjevi. Slovenka Gloria Kotnik je tekmo končala v kvalifikacijah in dosegla končno 26. mesto. Mali kristalni globus za paralelne discipline si je na zadnji tekmi prideskala Koberjeva, s srebrom se je morala po razburljivem zaključku sezone zadovoljiti Avstrijka Doris Günther, skupni bron je pripadel Japonki Tomoke Takeuči. Gloria Kotnik je zasedla skupno 33. mesto.

V Valmalencu sta bila ob zaključku sezone podeljena tudi velika kristalna globusa za najvišje število doseženih točk v skupnem seštevku svetovnega pokala. Med moškimi je veliki kristalni globus osvojil omenjeni Grabner (paralelne discipline), med dekleti pa Doris Günther (paralelne discipline, kros). Moško srebro je pripadlo Avstrijcu Markusu Schairerju (kros), bron pa Benjaminu Karlu (paralelne discipline). Med deskarkami je bila skupno druga Lindsey Jacobellis (kros), tretja je bila Amelie Kober (paralelne discipline). Flander kot najvišje uvrščeni Slovenec je osvojil 22. mesto.