Brez podaljška pa se je razpletla tekma v Pittsburghu, kjer so domači premagali Rangerje s 4:3. Domači zvezdnik Sidney Crosby je prispeval zmagoviti gol deset minut pred koncem in se še na 15. zaporedni tekmi vpisal med strelce. V boju za končnico je zdaj Pittsburgh na sedmem mestu vzhodne konference.

Kralji so v Nashvillu klonili 20 sekund pred koncem podaljška, ko je zmagoviti gol dosegel Steve Sullivan. Gostje iz los Angelesa so izsilili dodatni del igre minuto pred koncem dvoboja, ko je na 3:3 izenačil Jack Johnson. Nashville je zdaj na zahodu na sedmem mestu, Los Angeles pa je na predzadnjem mestu med teoretičnimi zasledovalci ekip, uvrščenih v končnico, in že z osmimi točkami minusa v primerjavi z ekipami, ki bodo nadaljevale sezono.

Carolina je s šesto zaporedno zmago dosegla najdaljši letošnji niz. Tuomo Ruutu je na tekmi z New Jerseyjem dosegel odločilni gol, vratar Cam Ward pa se je izkazal z 31 obrambami. Na tekmi med Atlanto in Ottawo ni manjkalo zadetkov, za zmago s 6:3 pa so domači poskrbeli v drugi tretjini, ko so v nekaj minutah zabili tri gole. Ilija Kovalčuk je dosegel že 40. gol v sezoni.

Še več zadetkov, 12, so videli navijači v Torontu. Vendar so bili pri polnjenju mrež uspešnejši gostje iz Bostona. Za vodilno ekipo vzhoda je Mark Recchi zadel dvakrat. V obračunu ekip, ki se borita za vstop v končnico vzhoda, so bili v Montrealu uspešnejši zasledovalci iz Buffala: po kazenskih strelih, odločala je šesta serija, so ugnali domače moštvo Canadiens. Zmagovalci so zdaj deseti, s štirimi točkami zaostanka za osmouvrščenim Montrealom.

V tej bitki bo sodelovala tudi Florida, ki je dobila dve točki za zmago nad Dallasom in ima zdaj le še točko manj kot Montreal. Stephen Weiss in Nathan Horton sta za zmago prispevala zadetka v zadnji minuti druge tretjine; Dallas je izgubi šestič zapored in za končnico zaostaja že šest točk.

Moštvo St. Louisa, ki je prav tako na meji uvrstitve v končnico na zahodu, je zmago in dragoceno dodatno točko proti Columbusu doseglo po kazenskih strelih, odločilnega je sprožil David Perron.

Nič težav z negotovimi preračunavanji za končnico pa nimajo hokejisti San Joseja. Vodilno moštvo lige je premagalo Phoenix s 3:2, zmagoviti gol je dosegel Joe Pavelski. San Jose, ki je s 109 točkami v rednem delu že postavil klubski rekord, se bo z Detroitom, ta ima trenutno 107 točk, boril za naslov najboljšega moštva rednega dela NHL: obema do začetka končnice ostaja še po sedem tekem.