Od včeraj je mesto predsednika zveze po treh letih znova prevzel Ernest Aljančič, ki je bil prepričljivo, s 24 zelenimi lističi (glasovi za), izvoljen za prvega moža krovne hokejske organizacije, ki je bila na tem mestu brez rešitelja od lanskega maja.


»Naj povem, da sem zelo počaščen, obenem pa se zavedam, da pred menoj ni lahek zalogaj. Odgovornost sem na svoja pleča prevzel predvsem zaradi dobrih rezultatov v preteklosti in sem pripravljen na nove izzive. Za zdaj še vedno uživamo zaupanje upnikov, a treba je hitro začeti s sanacijo,« je med drugim dejala siva eminenca slovenskega hokeja. In prav sanacija je bila ena izmed glavnih točk dnevnega reda včerajšnjega zasedanja veljakov pri HZS.


Odslej bo za poravnavo več kot milijonskega zneska skrbela posebna sanacijska skupina pod poveljstvom Marka Schultza, sicer pravnega zastopnika HZS, pomagala pa mu bosta Aljančič in Kamilo Lekše. »Imamo tri velike cilje: do 30. septembra želimo do upnikov poravnati minimalno 75 odstotkov obveznosti, do konca leta pa računamo še na deblokado transakcijskega računa pri bankah ter pridobitev novih sponzorskih pogodb,« je omenil Marko Schultz, ki je moral med skupščino večkrat poslušati številne pripombe Braneta Terglava (predvsem o nelegitimnosti zveze), ki je bil včeraj z drugimi člani predsedstva razrešen s položaja.


Po novi spremembi 31. člena statuta lahko predsedstvo HZS odslej šteje najmanj pet in največ devet članov, zato je novi (stari) predsednik predlagal njegove adute. Po soglasni potrditvi bodo na Celovški 25 po svojih najboljših močeh skušali pomagati Slavko Kanalec, Marko Pogačnik, Andrej Verlič, Jure Ahačič, Janko Popovič, Branko Noč, Pavle Kavčič in Srdan Kuret. Od omenjene osmerice bodo prvi trije nosili še odgovornost podpredsednikov. Naj še omenimo, da je dovčerajšnji predsedujoči HZS Srdan Kuret že uvodoma predlagal, naj se razprava omeji, saj se je vsem mudilo na 414. večni derbi v Tivoli, ki ga ni nihče zamudil. Volk sit in koza cela, torej. Vsaj zaenkrat.