Tesen poraz na drugi tekmi je dal Ljubljančanom nekaj potrebne samozavesti pred selitvijo na domač teren, Jeseničanom pa je bil v opozorilo, da kljub statusu favorita ne smejo zaspati na pol poti do nove zvezdice.

Potek tekme na ledu je imel podoben začetek kot na prejšnjem obračunu na Jesenicah. Državni prvaki so pritisnili in v prvih minutah domačim niso dovolili, da bi sploh streljali na vrata Andreja Hočevarja. Toda pri Tilii Olimpiji je bil znova v vratih zelo razpoložen mladi Matija Pintarič. Polovil je nekaj nevarnih ploščkov po strelih Tomaža Razingarja in Davida Rodmana ter spodbudil soigralce. Na polovici tretjine so se Zmaji prebudili v napadu, toda ko je bil Ralph Intranuovo sam pred golom, se je izkazal Hočevar. Jeseničani so imeli v prvem delu dvakrat igralca več, a niso izkoristili nobene priložnosti. Ob koncu prvih 20 minut je bilo spet živahno tudi pred vrati Acroni Jesenic, vendar ne Žiga Pance ne Matej Hočevar nista bila dovolj spretna, da bi premagala jeseniškega vratarja.

Začetek druge tretjine so zaznamovale tehnične težave, saj so zaradi menjave razbitega stekla hokejisti prisilno počivali še kakšnih 15 minut. Te so, kot kaže, dale dodatnih moči domačim, saj so igralci v zeleni opremi v naslednjih minutah pritisnili proti vratom Jesenic. Napadalna kombinacija Egon Murič - Nik Zupančič ni obrodila sadov, zato pa je imel v 26. minuti izredno priložnost za vodilni zadetek Žiga Pavlin. Njegov strel s kakšnega metra proti skoraj praznemu golu pa je s požrtvovalnim akrobatskim skokom ubranil Hočevar. Sledil je še strel Muriča tik ob vratnici, že dve minuti kasneje pa kazen za Olimpijino neučinkovitost: jeseniški branilec Conrad Martin je z močnim strelom z modre linije premagal pokritega Pintariča. Olimpijin vratar pa se je spet izkazal v 31. minuti, ko je v dvoboju ena na ena ubranil strel Dejanu Varlu. Do konca tretjine so Jeseničani spet postajali vse nevarnejši, toda vselej so naleteli na zadnjo oviro, Pintariča, ki ga niso znali premagati ne Stroemberg ne Marcel Rodman ne Sabahudin Kovačevič in gostje so na drugi odmor odšli z minimalno prednostjo enega zadetka.

Za spoznanje boljša, predvsem pa zrelejša igra Jeseničanov je v zadnjem delu tehtnico ohranila na strani Gorenjcev. Domači so se sicer borili in skušali na vse načine izsiliti izenačenje, toda vse je ostalo le pri poskusih, saj jih je spet pestila velika neučinkovitost. Predvsem Intranuovo se strelsko ni izkazal, saj je imel v nekaj minutah tri priložnosti, med njimi samostojni prodor, zadel pa ni. Na drugi strani je kraljeval Pintarič, ki je spravljal v obup Davida Rodmana in Stroemberga. V zadnjih osmih minutah so imeli domači dvakrat zapored priložnost, da gol dosežejo ob razmerju 5-4, vendar nikakor niso znali sestaviti nevarne akcije. Jeseničani so tako dokaj zanesljivo branili minimalen naskok. V zadnji minuti so Ljubljančani poskušali še brez vratarja, toda golu Jesenic se niso približali; na drugi strani pa je Razingar prav v zadnji sekundi tekme še spravil plošček v nebranjeno mrežo in postavil končni izid 2:0.

Jeseničani imajo zdaj po dveh minimalnih zmagah (2:1 po kazenskih strelih in 2:0) in prvem uspehu katerega od moštev na tujem v letošnjih derbijih na zadnjih dveh dvobojih že skorajda neulovljivo prednost. Ljubljančani bi morali za izpolnitev misije nemogoče zdaj zmagati na vseh naslednjih štirih tekmah, branilci naslova pa bodo imeli prvi "zaključni plošček" za novo zvezdico že v ponedeljek, ko bo tekma drugič v finalu Ljubljani.