Anderson, aktualni svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, je dobil predzadnjo letošnjo tekmo v tej disciplini. V velikem finalu je z odlično prvo vožnjo opravil z Avstrijcem Benjaminom Karlom, ki mu je za uteho ostala boljša druga vožnja in končno drugo mesto. Na zmagovalne stopničke se je v Španiji povzpel še Andreas Prommeregger, ki je v malem finalu premagal Švicarja Simona Schocha. V skupnem seštevku je ostal na prvem mestu Avstrijec Siegfried Grabner s 4920 točkami, pa čeprav je bil tokrat le 12., njegov rojak Karl pa se mu je precej približal, zdaj ima na drugem mestu 4200 točk.

Slovenski deskarji so tekmo v Španiji končali z dvema finalnima nastopoma. Za Roka Flandra, najboljšega Slovenca v tej disciplini, ki je v skupnem seštevku deseti, je bil v osmini finala usoden Francoz Sylvain Dufour, srebrni s SP, ki je bil na koncu peti. Drugi slovenski finalist Jernej Demšar pa je že v prvem izločilnem krogu naletel na poznejšega zmagovalca Andersona in moral priznati premoč. Preostala Slovenca sta nastope končali v kvalifikacijah; Jure Hafner je bil 22., Izidor Šušteršič pa je tekmo končal z diskvalifikacijo.

Pri ženskah je edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik nastop končala na 25. mestu. V ospredju je bila v glavni vlogi Amelie Kober, ki je nadaljevala niz zmag v svetovnem pokalu. Nemška deskarka je slavila na tretji zaporedni tekmi, skupno pa letos že na štirih tekmah v paralelnem veleslalomu. Tako si je pred finalom v Italiji pripravila odlično izhodišče za mali kristalni globus v tej disciplini, saj za Avstrijko Doris Guenther, danes le 12., zaostaja samo še 250 točk. Koberjeva je v Španiji v velikem finalu ugnala Avstrijko Marion Kreiner, v malem finalu pa si je tretjo stopničko v boju z Avstrijko Ino Meschink priborila Američanka Michelle Gorgone.

Sezona 2008/09 se bo za deskarke in deskarje končala v italijanskem Valmalencu. Od 20. do 22. marca se bodo še zadnjič borili za točke v deskarskem krosu, žlebu in paralelnem veleslalomu.