Isakovićeva, ki izkušnje v jardskem bazenu še nabira, je predtekmovanje sklenila z osebnim rekordom 1:55,91, v malem finalu pa ga je popravila še za natančno 1,3 sekunde, kar je zadostovalo za zmago in deveto mesto. Kako pomembna je vsaka uvrstitev, je dokazal prav ta izid, saj je imel Berkeley (371,5 točke) po Sarinem nastopu, ki je prinesel novih devet točk, še točko prednosti pred Georgio.

Odločal je zadnji nastop štafet, ki ga je prepričljivo dobila ekipa California z Berkleyja in univerza je prvič v zgodovini te ustanove zmagala na ženskem prvenstvu NCAA. Doslej je bila najvišje leta 2007 na tretjem mestu. "Z besedami sploh ni možno opisati, kaj ta zmaga pomeni. To je zmaga prav za vse plavalke, ki so plavale v tej ekipi. Bilo je tesno. Dekletom sem pred zadnjim nastopom rekla le, naj gredo na bazen in imajo obilo zabave. Opravile so fantastično," je po tekmi povedala Sarina trenerka Terry McKeever, ki je bila izbrana tudi za najboljšo trenerko leta 2009, najboljša plavalka pa je bila Dana Vollmer prav tako z univerze Berkeley.

Prihodnji teden bodo v College Stationu tekmovale še moške ekipe, tudi z Ravenčanom Damirjem Dugonjičem, prav tako študentom Berkeleyja, ki bo branil srebro z lanskega tekmovanja na 100 prsno, v disciplini, v kateri je letos dosegel rekord NCAA tekmovanj.