Thyssen Krupp namerava največ delovnih mest ukiniti v železarnah, proizvodnji delov za avtomobilsko industrijo ter ladjedelništvu. Pri tem naj bi v železarnah izgubilo delo 2000 zaposlenih, v ladjedelnicah 1000 in v proizvodnji delov za avtomobilsko industrijo več sto, je poročanje časnika povzela nemška tiskovna agencija dpa. Poleg tega naj bi bilo odvečnih še nekaj več sto delovnih mest v upravi.

Iz koncerna so v četrtek sporočili, da jih kriza sili v prestrukturiranje. Namesto petih naj bi imel koncern v bodoče le še dve poslovni področji - materiali in tehnologija. Posledično bodo število članov uprave zmanjšali za tri. Po poročanju časnika naj bi del proizvodnje legiranega jekla po novem poteka v sodelovanju s finsko družbo Outokumpu.

Vodstvo v drugem četrtletju poslovnega leta, med januarjem in marcem, pričakuje izgubo, predvsem na svojem najpomembnejšem področju železarstva. Pred dvema tednoma so možnost izgube v letošnjem prvem polletju napovedali tudi v drugi največji nemški jeklarni Salzgitter.

V Thyssen Kruppu so doslej za tekoče poslovno leto, ki se izteče s septembrom, napovedovali približno milijardo evrov prihrankov. Z novimi ukrepi naj bi prihranili še dodatne pol milijarde evrov.