Isakovićeva, ki je nastopila prvič po decembrskem zlomu koščic v stopalu, je že v predtekmovanju z dosežkom 1:43,78 potrdila normo A za nastop na sklepnem univerzitetnem prvenstvu NCAA, ki bo od 19. do 21. marca. V finalu je slovenska plavalka nato dosežek še izboljšala in tako svoj osebni rekord v jardskem bazenu popravila za 3,43 sekunde.

Kot vselej pri plavanju, jo je tudi tokrat zbodla stotinka, saj bi lahko prebila tudi mejo 1:43. "Zelo sem zadovoljna. Res dolgo nisem tekmovala, zato je bilo težko takoj preklopiti v tekmovalni ritem in prepričana sem, da imam še veliko rezerve. Vem, da bo ta izid, ko bom tempirala formo za NCAA, še veliko boljši," je po prvi letošnji tekmi povedala 20-letna Blejka.

Tekma na 200 prosto je bila pravzaprav odprto prvenstvo univerze Berkeley, saj so Isakovićeva in sotekmovalke osvojile pet od prvih šestih mest. Popolno dominacijo je preprečila Kate Dwelley z univerze Stanford. "Na splošno smo kot ekipa zelo uspešne, a je naš minus, da se skupaj s plavalnimi točkami štejejo tudi skoki v vodo, kjer pa Berkley nima tako močne ekipe. No, če nam bo uspel še en tako super plavalni dan, bomo ne glede na to zmagale, kar bi bila tudi najlepša spodbuda za NCAA," je še povedala prva nosilka slovenske olimpijske kolajne.

V noči na nedeljo bo Isakovićeva nastopila še na 200 delfin in 1650 jardov prosto, a bo slednji nastop služil treningu, saj je razpored disciplin zanjo zelo neugoden, ker sta na sporedu ena za drugo.