Na zadnjem smuku pred finalom sezone svetovnega pokala v švedskem Aareju so nastopili še trije slovenski predstavniki, a so bili prepočasni za uvrstitve, ki bi jim prinesle točke. Gašper Markič je bil 47. (+ 3,00), Alek Glebov je z zaostankom 3,75 sekunde zasedel končno 53. mesto, Andrej Križaj pa je odstopil in tekme ni končal.

Slovenski ekipni uspeh smučarjev iz Tržiča je vodja moške smučarske ekipe Urban Planinšek pospremil z zadovoljstvom in optimizmom, še zlasti, ker je Jerman s sobotnim četrtim mestom in današnjim desetim mestom dosegel osnovni cilj za uvrstitev v prvo jakostno skupino. "Za slovensko alpsko smučanje sta dva izjemno dobra dneva in ker je za večino ekipe zadnji dan v sezoni je zelo dobro na takšen način končati sezono," je dejal Planinšek. Na današnji tekmi je bilo malo prostora za napake. Čeprav so bila pričakovanja po sobotnem četrtem mestu, ko se je najboljšemu slovenskemu smukaču za 11 stotink sekunde izmuznil zmagovalni oder, je Jerman vožnjo odpeljal solidno. 23-letni Perko pa je vpisal najboljši dosežek na tekmah svetovnega pokala. Tridesetletni Jerman je bil ob prihodu v ciljno areno presenečen in ni mogel verjeti, da je lahko prišel tako visoko s takšnim zaostankom, ki ga je imel. Na petkovem smuku se je namreč v eni sekundi zvrstilo petnajst tekmovalcev. Jerman je v smukaškem seštevku na 13. mestu.

Pred finalom sezone svetovnega pokala v švedskem Aareju se začenja hud boj za veliki kristalni globus v moški konkurenci. Hrvat Ivica Kostelić, ki mu smuk ne predstavlja paradne discipline, je tudi na drugem smuku zaporedoma v Kvitfjellu ostal brez uvrstitve v trideseterico in brez točk, s čimer se mu je zamajalo tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. V smuku se ni izkazal niti drugouvrščeni Avstrijec Benjamin Raich. V petek je bil boljši od Kostelića in je osvojil ravno toliko točk, da se je izenačil s hrvaškim smučarjem, a je danes po odstopu vpisal ničlo. Oba jih imata tako še vedno 837. Strokovnjak za hitre discipline Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je bil danes 14., se v skupnem seštevku počasi približuje vodilnemu hrvaško-avstrijskemu dvojcu. Za Kostelićem in Raichom tako zaostaja le še za 8 točk.

Najboljšemu smukaču zime Walchhoferju, ki se mu nasmiha mali kristalni globus v smuku, je z drugim mestom ostal v smukaškem vodstvu, na drugem mesto pa se mu je približal rojak Kröll, ki je drugič v karieri stopil na najvišjo stopničko na tekmah svetovnega pokala. V smukaškem seštevku za Walchhoferjem zaostaja za 75 točk.