Virtualni sprehod po Ötzijevem telesu je dostopen na spletni strani www.icemanphotoscan.eu. Uporabnikom je omogočena tudi povečava fotografij in natančen pregled mumije ledenega moža ter 3D pogled, s katerim si je možno ogledati tetovaže.

Ötzi je oblečen v svojo lovsko opremo, sestavljeno iz krznenih oblačil, usnjenih čevljev, loka in puščice. Mumijo ledenega moža hranijo v posebnem muzeju v Italiji. Obiskovalci si mumijo lahko ogledajo v ohlajeni sobi. „Posebni ukrepi za ohranjanje mumije javnosti preprečujejo, da bi si jo pobliže ogledala,“ so sporočili raziskovalci z evropske akademije Bozen. „S tem projektom bomo javnosti omogočili virtualni pregled Ötzija in omogočili, da pregledajo vse podrobnosti,“ so še dodali.

Ötzija je leta 1991 nedaleč od italijanske meje v ledeniški vdolbini v dolini Ötz odkril nemški turist Helmut Simon. Znanstveniki so ocenili, da je bil Ötzi pred smrtjo star okoli 45 let, visok okoli 1,6 metra in težek okoli 50 kilogramov. Ledeni mož naj bi umrl zaradi izčrpanosti in stare nezaceljene rane.

Lovec je v ledeni grobnici ležal oblečen v celotno lovsko opremo, ki je vključevala lov in puščice ter bakreno sekiro. Oblečen je bil v topla oblačila, narejena iz ovčjega in medvedjega krzna ter usnja.