»Tekma je zelo kakovostno zasedena, zato se tukaj čuti tista posebna tekmovalna atmosfera. Sama sem vesela, da bom po dolgem času na res kakovostno zasedenem tekmovanju preverila formo,« je po prihodu v Federal Way sporočila Isakovićeva, ki je na razplavanju že preverila bazen. »Tukaj je vse 100-odstotno organizirano. Tudi bivanje in vse spremljajoče aktivnosti.«

O moči mitinga zgovorno priča podatek, da se ga bodo udeležile najmočnejše ameriške univerze z zahodne obale, za katere nastopajo številne ameriške reprezentantke in evropske zvezdnice, kot denimo Madžarka Katinka Hosszu, Rusinja Svetlana Karpejeva, Estonka Triin Aljand, Hrvatica Petra Radović in druge. Nosilka prve slovenske kolajne z olimpijskih iger, srebrna na 200 prosto na lanskih igrah v Pekingu, z nestrpnostjo pričakuje prvo močno tekmo v jardskem bazenu. Slovenska rekorderka, ki je specialistka za 50-metrski bazen, ser namreč le počasi privaja na krajšega jardskega, v katerem trenira slabega pol leta, velik del tega obdobja pa zaradi poškodbe le z omejenim programom.

Tokrat bo Isakovićeva zanesljivo preverjala formo na 200 in 500 jardov prosto ter na 200 jardov delfin, prijavljena pa je še za nekatere druge discipline, a bo odločitev o nastopu padla v dogovoru s trenerko Teri McKeever. Moški se bodo na podobnem tekmovanju pomerili v prihodnjem tednu. Ravenčan Damir Dugonjič bo nastopil na moški tekmi Pac-10 v kalifornijskem Long Beachu. Dobro formo je nazadnje potrdil prejšnji konec tedna, ko je z univerzo Berkeley nastopil proti Stanfordu in pokazal nov izjemen nastop v mešani štafeti.