Tekmo v Philadelphii je odločil Jeff Carter, ki je v 36. minuti ob številčni prednosti na ledeni ploskvi dosegel odločilni gol na tekmi. Izid se do konca ni spremenil, čeprav so Kopitar in soigralci oblegali vrata Martina Birona, ki pa je napadalce Los Angelesa spravljal v obup in na koncu zbral kar 34 obramb. O premoči Los Angelesa na ledeni ploskvi zgovorno priča podatek o razmerju strelov na gol, ki so ga s 34:20 v svojo korist odločili Kralji, pot do mreže pa jim je tokrat preprečil Biron, ki je 25. v karieri ostal nepremagan. Del krivde si gostje za poraz lahko pripišejo tudi sami, saj so imeli na ledu kar petkrat igralca več, a te prednosti niso znali izkoristiti. V končnici je trener Los Angelesa zamenjal vratarja s šestim igralcem v polju, a se poteza ni obrestovala. Nasprotno, do ploščka se je dokopal strelec prvega gola Carter, ki je podajo Los Angelesa prestregel s telesom in ga podal do Simona Gagneja, ta pa je postavil končni izid. V petek Los Angeles po prostem dnevu gostuje v Detroitu.

Detroit, lanski prvak lige NHL, pa je pred gostovanjem Los Angelesa potrdil izjemno formo. V dvoboju najuspešnejših ekip zahodne konference je Detroit ugnal vodilno ekipo lige San Jose s 4:1. Zdaj je razlika med moštvoma na lestvici še tri točke v korist San Joseja. Junak tekme je bil Henrik Zetterberg, ki je dosegel dva gola. Prvega z igralcem manj in drugega ob igralcu več na ledu. Blestel je tudi vratar Ty Conklin s 34 obrambami.

Na ostalih tekmah so gledalci videli malo golov. Pittsburgh je z golom Petra Sykore dve minuti in pol pred koncem ugnal Otočane iz New Yorka z 1:0. Druga ekipa iz največjega ameriškega mesta, Rangers, pa je gostovala v Torontu in po izvajanju kazenskih strelov izgubila z 2:1. Edini gol v dvoboju med napadalcem in vratarjem je dosegel Rus Nikolaj Kulemin.