Eden junakov tekme v Anaheimu je bil spet 21-letni Hrušičan, ki je v 30. minuti prispeval podajo za 2:0, v zadnji tretjini pa ob igri z igralcem več dosegel gol za vodstvo s 4:2. "Pred zadnjim delom nismo bili prepričani, da bo zadetek prednosti dovolj za zmago, a smo nadaljevali v svojem ritmu. Dosegli smo še en gol in izšlo se je," je po tekmi povedal Kopitar.

Los Angeles je pomembno tekmo za uvrstitev v končnico lige dobil po zaslugi Dustina Browna in Kopitarja, ki sta v drugi polovici tekme, potem ko je Ryan Getzlaf Anaheim pripeljal na 2:2, poskrbela za vodstvo z dvema goloma prednosti, ki je na koncu zadostovalo za minimalno zmago. Anaheim in Los Angeles zdaj v zahodni konferenci zasedata osmo in deveto mesto, za Kopitarjeve Kralje pa je bila zmaga v neposrednem obračunu še kako pomembna, saj zdaj za Anaheimom in osmim mestom, ki še vodi v končnico, zaostajajo za vsega dve točki.

Med favoriziranimi ekipami je Washington, ki vodi v jugovzhodni konferenci, ugnal Montreal šele po izvajanju kazenskih strelov. Tekmo je zaznamoval izjemen gol Rusa Alekseja Ovečkina, ki je v prvi tretjini prestregel napad Montreala, nasprotnega igralca na sredini ukanil s podajo sam sebi, ko je z zadnjo stranjo rezila poslal plošček proti ogradi, odbitega pa nato z vso hitrostjo popeljal v napadalno tretjino. V hitrem nasprotnem napadu ga je branilec Montreala pred golom že podrl, a je Ovečkin kljub temu še našel pravi trenutek in med padcem poslal plošček v mrežo. Drugi junak tekme v ekipi Washingtona je bil Dave Steckel, ki je dobri dve minuti in pol izenačil na 3:3 in iztržil podaljšek.

Zmagal je tudi Detroit, ki vodi v centralni skupini. Gostitelji so tekmo dobili s 6:2, odločila pa je dobra igra z igralcem več, s katero je Detroit dosegel kar pet golov. Nicklas Lidström in Johan Franzen sta zadela po dvakrat. Mestni derbi v New Yorku je s 3:1 dobila ekipa Rangers, Columbus pa je tesno s 4:3 ugnal zadnjeuvrščeno ekipo vzhoda St. Louis.