Elitna moška tekma s skupinskim startom se je končala z dvojnim zmagoslavjem naših severnih sosedov, Marič in Bauer pa sta vknjižila še dve uvrstitvi med najboljših 15. Prvo mesto je osvojil komaj 20-letni avstrijski biatlonec Landertinger, za katerega je to tudi prva kolajna na SP in prva v tekmah s skupinskim startom. V zadnjem krogu je tekaško dobesedno pometel s konkurenco, saj je pustil daleč za seboj tudi Oleja Einarja Björndalna, ki je bil v cilju četrti, in izkušenejšega reprezentančnega kolega Sumanna, ki je imel enak strelski izkupiček in je končal na drugem mestu.

Zelo dobro sta nastopila tudi oba slovenska biatlonca. Marič, ki je bil še v petek prva rezerva za današnji start in je lahko nastopil zaradi odpovedi Norvežana Alexandra Osa, je za 0,3 sekunde zgrešil izenačenje svojega najboljšega dosežka s SP. S štirimi nepokritimi tarčami je zasedel 11. mesto.

"Zadovoljen sem, ker sem dobil priložnost za nastop, in mislim, da sem jo tudi dobro izkoristil. Malo mi je žal zadnjega kroga, kjer sem bil časovno zelo blizu prve peterice, a obenem tudi zelo daleč, da bi lahko še kaj nadoknadil. Že po ravnem sem lovil skupino pred seboj, v klanec pa ni šlo več. Zadnji spust sem imel že dobljeno tekmo z De Lorenzijem, vendar sem zapeljal v kup snega in se skoraj zaustavil. Do cilja pa ni bilo več možnosti, da bi ga prehitel. Všeč mi je, da sem na koncu naredil eno lepo strelsko 'nulco' - umiril sem se in uspešno zadel vseh pet tarč," je bil ponosen Marič. Za štafeto je napovedal: "Želim si, da bi vsi prikazali svoj maksimum, da bi se dobro znašli na strelišču in za konec prvenstva z dobro ekipno predstavo naredili dober rezultat."

Dobršen del tekme je še bolje kazalo Bauerju, ki je na drugo streljanje prišel celo kot vodilni. Na koncu je zaradi enega zgrešenega strela več kot Marič pristal na 14. mestu: "Po prvem obisku strelišča se mi je vse skupaj zdelo že zelo čudno, saj sem pred seboj videl le Hannevolda. Potem sem se šele zavedel, da pravzaprav prva zapuščava stadionski del. To je bil moj prvi skupinski start v karieri in mi je lepo uspel. Nekaj odličnih tekmovalcev je odpadlo že zelo zgodaj in čeprav tudi moj nastop ni bil povsem optimalno izdelan, sem z izkupičkom zadovoljen. Sicer raje tekmujem s časom kot neposredno s tekmeci, vendar je bil občutek super. Lažje se je držati v skupini z dobrimi tekači in ohranjati hitrost."

Z obema Slovencema je bil zadovoljen tudi trener Uroš Velepec: "Na vsak način moramo biti s prikazanim zadovoljni. Oba sta vrhunsko tekla in kljub kakšnemu zgrešenemu strelu preveč jima je uspelo ohraniti visoki uvrstitvi. To je dokaz, da smo dobro delali. Čas je, da se tem uspehom priključijo tudi ostali fantje. Treniramo trdo in garamo na treningih, ker je to edini način, da kdaj prehitimo tudi biatlonske velesile."

Moško ekipo za konec prvenstva čaka le še štafetni nastop, slovenske barve pa bodo zastopali Peter Dokl, Marič, Bauer in Vasja Rupnik. Cilj je, da se ekipa ob solidnem streljanju uvrsti med osem najboljših ali pa vsaj med deseterico, si želi Velepec.