"Osebni cilj je visok in ga ne skrivam - uvrstitev na zaključni turnir lige prvakov," je pred začetkom sezone optimistično napovedal trener blejskega moštva Glenn Hoag in če je napoved vodje strokovnega štaba primerno merilo za končno oceno, bi drugi zaporedni nastop odbojkarjev ACH Volleyja med evropsko elito morali označiti za neuspešnega. Od cilja so bili namreč Blejčani oddaljeni približno toliko, kot je daljni Kazan, njihova zadnja letošnja postaja lige prvakov, od domačega Bleda. A pričakovati, da bodo izločili aktualnega evropskega prvaka z gigantskim proračunom, ki je nekajkratni zmnožek blejskega, je bilo tako ali tako bolj ali manj utopično. Najbolj na mestu je tako ugotovitev, na katero so mnogi opozarjali že pred časom - Blejčani so svojo možnost zapravili v skupinskem delu tekmovanja, predvsem pa s povsem nepotrebnim porazom na Dunaju, pred katerim so imeli lepe možnosti, da bi še zasedli eno izmed dveh mest najboljših drugouvrščenih moštev, ki bi jim na žrebu parov osmine finala prinesel vlogo nosilca in precej lažjega nasprotnika. Res je sicer, da so imeli naposled z žrebom ogromno smole tudi v vlogi "nenosilca", a se jim je sreča že nasmehnila pri žrebu skupin, česar pa niso znali izkoristiti.

Za dodaten grenak priokus skrbi tudi dejstvo, da blejski odbojkarji na niti eni tekmi lige prvakov niso prikazali igre, ki ji ne bi mogli očitati večjih pomanjkljivosti. S tem se je strinjal tudi trener Hoag, ki pa je ob tem vseskozi razlagal, da bodo boljše predstave že še prišle, a je do zares dobre vselej nekaj zmanjkalo, večkrat pa se ni dalo znebiti niti občutka, da v moštvu v tej sezoni enostavno ni prave kemije. A da vse ne bo izpadlo preveč črno, je vendarle potrebno poudariti, da je v letošnji sezoni bil storjen rezultatski napredek v primerjavi s prejšnjo, saj so si Blejčani osmino finala zagotovili že po vsega štirih krogih.

Če so z doseženim zadovoljni, bodo morali zdaj povedati tudi v vodstvu kluba, kjer so si pred sezono prav tako postavili višje rezultatske cilje, ki pa so, tudi (ali predvsem) zavoljo izjemno težkega nasprotnika v osmini finala zdaj izostali. Lepšo podobo bi sezona (ob že osvojenem pokalu) sicer dobila z osvojitvijo državnega prvenstva in srednjeevropske lige, v kateri so Blejčani še brez poraza, še ena neprijetna zadeva pa se skriva v dejstvu, da ACH Volley za naslednjo sezono nima zagotovljenega mesta v ligi prvakov. A glede na vse dejavnike, se upravičeno nadeja posebnega povabila.