Slovenski državni prvaki so v svoji drugi sezoni v konkurenci najboljših evropskih klubov doživeli še drugi poraz proti favoriziranim Italijanom in tretjega nasploh. Poraz je bil seveda pričakovan, saj so se Blejci pomerili z aktualnimi prvaki države, kjer se v Evropi bržkone še vedno igra najboljša odbojka. Vseeno je izkupiček tekmovanja po skupinah v primerjavi z lansko premierno sezono boljši, kajti Blejci so iztržili 50-odstotni izkupiček, oziroma zmago več od lani, kar jim je tudi zadostovalo za osvojitev drugega mesta v skupini in s tem tudi napredovanje med 16 najboljših ekip. Koga bo ACH Volley dobil v osmini finala pa bo znano že na jutrišnjem žrebu, ki bo v Liechtensteinu ob 17. uri.

Ne glede na ime tokratnega nasprotnika, so slovenski odbojkarji dvoboj dobro začeli, pri šesti točki tudi povedli, kar pa je bilo, kot se je pozneje izkazalo tudi edino vodstvo, Blejcev. Na prvi tehnični odmor so šli gostje že s prednostjo, točko naskoka so imeli še pri izidu 9:8, nakar so gostje še za odtenek pospešili svojo igro, domači odbojkarji pa so jim za nameček obilno pomagali predvsem s slabim sprejemom, kot posledica tega pa tudi v napadu igra ni stekla. Italijani so tako prednost iz minute v minuto povečevali, strateg domačega moštva Glenn Hoag pa nalet tekmecev poskušal ustaviti s številnimi menjavami. V igro je ob standardni začetni postavi poslal še Matijo Pleška, Andreja Flajsa in Roka Satlerja, a brez pravega učinka. Gostje, pri katerih se je s sedmimi točkami izkazal Brazilec Garcia Pires, edina sprememba v vrstah Italijanov v primerjavi s prvo medsebojno tekmo, so tako uvodni niz zasluženo dobili s kar osmimi točkami prednosti.

Tudi brez pomoči enega najboljših organizatorjev na svetu, 35-letnega srbskega odbojkarja Nikole Grbića (namesto njega je igral Poljak Lukasz Zygaldo), so gostje delovali odlično. Svojo premoč so unovčili tudi na začetku drugega niza, ko so povedli s 6:2 in nato z 10:5. Blejci so do drugega tehničnega odmora zaostanek že znižali na vsega dve točki, nato pa s štirimi zaporednimi točkami, ko sta vajeti v svoje roke vzela Jasmin Čuturič in Alen Pajenk celo povedli z dvema. Pri 21. točki je prednost znašala tudi tri, a vseeno se je bilo za izenačenje treba močno potruditi, saj Italijani niti pomislili niso, da bi se kar tako predali. V izjemno borbeni končnici, elementu, kateremu je domači trener v zadnjem tednu posvetil veliko pozornosti, pa so tudi zavoljo nekaj sreče slavili Gorenjci s 25:23.

Dvoboj je bil izenačen tudi v nadaljevanju, gostitelji pa so z izidom 8:7 tudi prvič na tekmi na katerega od tehničnih odmorov odšli s prednostjo, čeprav minimalno. Do devete točke sta bila nato tekmeca še povsem skupaj, nakar je sledil kratek padec v igri domačih, kar so Italijani spretno izkoristili in povedli s 14:10. Hoag je v teh trenutkih poskušal tudi s srednjim blokerjem Davorjem Čebronom, ki je zamenjal Plillipa Eathertona, Gorenjci pa so takoj vzpostavili ravnotežje v igri.

Vnovični zaostanek v nizih domačih odbojkarjev ni vrgel iz tira. Po uspešnem bloku Pajenka so pri šesti točki namreč povedli z dvema točkama, a žal naslednji trenutek po težavah na sprejemu na servis Mateja Kazijskega zaostali s 6:8. Navkljub izenačenju na osmi točki so gostje bili tisti, ki so v teh trenutkih narekovali ritem igre. Njihova kakovost je čedalje bolj prihajala do izraza, kar so tudi gledalci v razprodani dvorani Tivoli znali nagraditi z aplavzom, prednost pri izidu 18:11 pa je bila, vsaj na videz, neulovljiva. Toda gostitelji niso bili enakega mnenja, saj so v nadaljevanju počasi, a vztrajno nižali zaostanek, vse dokler niso pri izidu 22:23 prispeli tik do cilja, na koncu pa jim je zmanjkalo časa, da bi jim uspel dokončni preobrat in Italijani so četrti niz dobili z enakim izidom kot Blejci drugega.