"Čakajo me izjemno pomembne tekme svetovnega pokala. Teren v Trbižu mi ustreza, v hitrih disciplinah pa sem v tej sezoni naredila velik korak naprej. Želim si, da bi mi do konca sezone uspela še kakšna odmevna uvrstitev," napoveduje Tina Maze, ki ima na Trbiž lepe spomine. Predlani je bila namreč v superveleslalomu peta, potem ko je dolgo časa vodila in je kazalo na precej višjo uvrstitev. Po uspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru, kjer je osvojila srebrno veleslalomsko kolajno, je torej čas, da Črnjanka naredi v Trbižu še rezultatski korak naprej. Na treningu je kazalo odlično, saj je na prvem preizkusu dosegla tretji čas, potem ko je zaostala le za Avstrijko Elisabeth Görgl in Švedinjo Anjo Paerson.

Pomembna konca tedna hitrih disciplin, prihodnji vikend se bodo ženske merile v Banskem v Bolgariji, čakata tudi druga slovenska dekleta. Maruša Ferk in Mateja Robnik sta namreč v Val d'Iseru močno napredovali, tako da bosta imeli lepo priložnost, da se izkažeta tudi na drugih terenih. Tudi moški bodo svetovni pokal nadaljevali v Italiji, in sicer v olimpijskem Sestrieru. Glede na letošnje rezultate v veleslalomu in superkombinaciji ne gre pričakovati vidnejših uvrstitev.

Spored svetovnega pokala v alpskem smučanju, moški (Sestriere), sobota: veleslalom (prva proga ob 10. uri, druga tri ure kasneje), nedelja: superkombinacija (10.30 superveleslalom, ob 14. uri slalom), ženske (Trbiž), danes: superkombinacija (ob 11. uri smuk, ob 14.30 slalom), sobota: smuk (ob 11. uri), nedelja: superveleslalom (ob 11.30).