»Za sedmimi gorami in sedmimi vodami...«. Na podoben način se začne kar nekaj znanih pravljic, nekako tako pa bi lahko začeli tudi pripoved o mestu Kazan, ki leži na in med sedmimi griči. Da bi spisali pravljico z naslovom »Napredovanje v četrtfinale lige prvakov« so se pred potjo v Rusijo sicer še nadejali tudi odbojkarji ACH Volleyja, ki so dvoboj z Zenitom pravljično celo začeli, v prvem nizu povedli s 5:2 in na prvi tehnični time-out odšli s prednostjo 8:6. Ponovno je bil, podobno kot na prvi tekmi v Tivoliju, izjemno razpoložen Mitja Gasparini, a je bilo pravljice nato kaj hitro konec. V nadaljevanju prvega niza Blejčani namreč niso našli igralca, ki bi povezal niti njihove igre, kot je na primer reka Volga Kazan povezala z vzhodom in zahodom Rusije. Odbojkarji Zenita so tako hitro ušli na varno prednost (13:9) in ritem igre le še stopnjevali do končnih 25:18.

Mesto Kazan, ki se lahko poleg odbojkarskih evropskih prvakov pohvali tudi z aktualnimi nogometnimi prvaki vse močnejšega ruskega prvenstva, je med drugim znano po močni kemijski industriji in če kdaj, je kemija med igralci blejskega moštva sinoči delovala v drugem nizu. Ta je edini vsaj približno spomnil na izenačeno igro s prvega dvoboja, v njem pa so gostje kar nekajkrat vodili, nazadnje s 16:15. Nekaj trenutkov kasneje so še zaostajali z 20:21, nato pa so se popolnoma zlomili in do konca niza niso osvojili več niti točke ter se pri zaostanku 0:2 v nizih spravili v brezizhoden položaj.

Da je temu res tako, je dokazal že začetek zadnjega dela igre, ko so Blejčani delovali povsem brezvoljno in po hitrem zaostanku s 4:11 zapravili sleherno možnost za preobrat. Visoko vodstvo je gostitelje malce uspavalo, a so s pol moči vseeno brez pretresov prišli do zmage, ki jim še naprej daje možnosti za ubranitev naslova iz minule sezone.