Majdičeva je dan po 12. zmagi v svetovnem pokalu - med nordijci je zdaj s 15 slavji pred njo le še smučarski skakalec Primož Peterka - in skupno peti v sezoni tudi v desetkilometrskem teku v klasični tehniki prikazala odlično predstavo in s tem potrdila, da se njena pripravljenost tik pred svetovnim prvenstvom še vzpenja.

Čeprav je zaradi poškodbe desne mečne mišice izpustila nastop na državnem prvenstvu v Kranjski Gori, je v petek po sanjski sprinterski predstavi stopila na najvišjo stopničko, danes pa je s tretjim mestom "na distanci" dosegla enega večjih uspehov. Potem ko je tek začela precej zadržano - pri prvem merjenju vmesnega časa je bila deseta -, je iz kilometra v kilometer stopnjevala ritem in se prebila na tretje mesto z dobre pol minute zaostanka za Kowalczykovo. Na veselje domačih navijačev je bila druga Italijanka Marianna Longa (+ 12,4).

"Včeraj in danes sem dobila še eno potrditev za dobro delo, ki smo ga opravili v vsem tem obdobju po nastopu na turneji Tour de Ski. Formo smo tempirali za svetovno prvenstvo in zaključek svetovnega pokala in zdaj se vse to že kaže. Spet sem imela odlične smuči, posebej pa sem vesela, ker je tudi z mojo poškodbo kot kaže zaenkrat vse v redu. Tokrat sem na tekmi tekla z lahkoto, da niti za trenutek nisem pomislila, da ne bom osvojila vrhunske uvrstitve," je po 27. stopničkah v karieri povedala najboljša slovenska tekačica vseh časov, ki pa je previdna z napovedmi za SP, ki se bo prihodnji teden začelo v Liberecu: "Zaenkrat sem s tem neobremenjena. V ponedeljek odhajam na Češko in več bom lahko povedala po prvih treningih v torek."

Preostali Slovenki Vesna Fabjan in Katja Višnar, ki sta v petkovem sprintu prišli do točk svetovnega pokala, danes na razdalji nista nastopili. V skupnem seštevku svetovnega pokala še naprej vodi Finka Aino-Kaisa Saarinen, Majdičeva pa je z današnjim tretjim mestom še zmanjšala zaostanek; na drugem mestu ima slovenska tekačica 1250 točk in tako za prvim mestom zaostaja zgolj za 26 točk.

Zdaj smučarske tekače in tekačice, tako kot smučarske skakalce in nordijske kombinatorce čaka 47. nordijsko svetovno prvenstvo, ki ga bo od 19. februarja do 1. marca gostil Liberec.