Za Majdičevo je bila to skupno že 12. zmaga v svetovnem pokalu, tako da je med nordijci zdaj s 15 slavji pred njo le še smučarski skakalec Primož Peterka. Druga je bila Finka Pirjo Muranen, tretja pa Italijanka Magda Genuin. Preostali Slovenki Vesna Fabjan in Katja Višnar sta tekmo končali v četrtfinalu med najboljšo trideseterico in tako osvojili nove točke za 18. oziroma 29. mesto. Potem ko je imela v kvalifikacijah drugi čas, je že v četrtfinalu pokazala svojo moč in se kot najboljša uvrstila v polfinale, kjer je tekla še bolje in z odličnim zmagovitim časom poskrbela, da so se kar štiri tekmovalke iz njene skupine uvrstile v finale. Prikazala je tako silovit tempo, da ji tekmice enostavno niso zmogle slediti.

V finalu je imela Majdičeva na startu nekaj težav, tako da je pristala na šestem mestu, a je iz metra v meter napredovala in se hitro prebijala naprej. Kmalu se je prebila v vodstvo, ki ga ni več izpustila iz rok. Pred ciljnim finišem je imela skoraj 25 metrov prednosti pred tekmicami. S sanjsko predstavo je tako na "vraževerni" petek 13. prišla do svoje 12. zmage v svetovnem pokalu, s katero je skoraj že ubranila lanski mali kristalni globus v sprinterski disciplini. "Sama nisem ravno vraževerna in sploh nisem pomislila na to, da je danes petek 13. Ne morem verjeti, da mi je spet uspelo in nisem si predstavljala, da lahko tako 'deklasiram' tekmice. Morda to zveni malce preveč samozavestno, a tekla sem fantastično," je bila po zmagi navdušena tekaška šampionka:

"Pred finalom A sem bila precej sproščena, kljub slabšemu startu in manjšemu prerivanju sem taktično odlično nastopila in se lahko že deset metrov pred ciljem veselila zmage. Danes sem bila močnejša kot na tekmah v Ribinsku in forma, o kateri smo toliko govorili in jo težko pričakovali, je očitno prišla ob pravem času. Upam, da bom tako tudi nadaljevala." Če je imela še pred časom nekaj težav s poškodbo desne mečne mišice, zaradi katere je izpustila tudi nastop na državnem prvenstvu v Kranjski Gori, tokrat bolečin ni bilo. "Poškodba sicer ni pozabljena, a je minila. Dobro smo se odločili, da sem izpustila nastop v Kranjski Gori, saj danes nisem imela nobenih težav".

Devetindvajsetletna tekačica iz Dola pri Ljubljani je v Valdidentru znova dokazala, da ji v sprintu ni para. Po peti zmagi v sezoni bo tako tudi na bližnjem svetovnem prvenstvu v Liberecu (19. februar - 1. marec), hočeš - nočeš, prva favoritinja za naslov. "S tem se ne bom obremenjevala, ampak bom nastop na Češkem skušala vzeti kot katerokoli drugo tekmo," pravi Majdičeva, ki ima v boju za mali kristalni globus 625 točk - kar 264 točk več od drugouvrščene Muranenove -, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je hitra Slovenka s 1190 točkami na drugem mestu in le za 50 točk zaostaja za vodilno tekačico, Finko Aino-Kaiso Saarinen.