"Na teh tekmah v Italiji se bo že videlo, kako stvari stojijo," je v Kranjski Gori, ob ogledu državnega prvenstva v šprintu, najmočnejši slovenski tekaški disciplini, poudaril Hudač. Petro ni poslal na štart, čeprav je bila prijavljena. Mišica na nogi slovensko tekaško kraljico še boli, a ne tako hudo, da bi jo pretirano skrbelo. "Poškodbo sem staknila v mrzli Rusiji. Najbolj me moti pri klasiki. Nekateri so mi svetovali, naj si proti bolečinam pomagam z injekcijo. A ker tega nikoli nisem počela, tudi sedaj ne bom. Sem le bolj pazljiva. Tudi zaradi tega nisem želela tvegati z nastopom v Kranjski Gori," je stanje opisala Petra Majdič.

Da to ni le prazen izgovor, je dokazala z razkritjem neizpolnjene športne želje. S petnajstimi zvezdicami je še vedno poravnana z Natašo Lačen po številu naslovov. "No, saj je letos še ena disciplina. Bom pa tam poskusila priti sama na vrh večne lestvice. Če je pa ravno v času finala svetovnega pokala v Falunu, bom pa podaljšala kariero," se je zasmejala na vsa usta nad domislico. Petra Majdič ne skriva, da bo na svetovnem prvenstvu poskušala osvojiti kolajno. "Na velikih tekmah je to največ, kar šteje." V Liberecu bo njena dostojna namestnica Vesna Fabjan, ki je suvereno osvojila svojo tretjo zvezdico. Na nočnem šprintu pod Vitrancem je že v kvalifikacijah dosegla štiri sekunde boljši čas od Maje Benedičič in šest od mladinke Alenke Čebašek, ki sta se v obrnjenem vrstnem redu zvrstili tudi v finalnem teku.

"Bilo bi zagotovo drugače, če bi imela še več motivacije," je pripomnila Fabjanova. Ni skrivala, da je imela beseda M(otivacija) pomen na Majdič. "Seveda bi raje videla, da bi bila konkurenca popolna. Ko čudiš dihanje za seboj, je tekma povsem drugačna," je pripomnila Fabjanova, ki je v tej sezoni že trikrat ostala le korak do velikega finala in boja za zmago. "Motivacija? V Valdidentru jo bo imela dovolj," je na njene besede smeje odgovoril Hudač. Še prej ga je zanimalo, od kje Dnevnikovemu novinarju podatki, da Nejc Brodar in Maja Benedičič normo za Liberec ne bosta lovila v Valdidentru, pač pa na tekmi evropskega kontinentalnega pokala v Zwielsu v Nemčiji. "Mogoče veste kaj, kar jaz ne vem," je zanimalo izjemnega slovaškega strokovnjaka, ki je izredno pozoren tudi na take male podrobnosti. Poleg trojice Majdič, Fabjan, Višnar ima normo za Liberec tudi Barbara Jezeršek (6. mesto na SP do 23 let), ki bo prav tako tekla v Nemčiji.