Uspeh letošnje zimske sezone na smučišču z enimi od najzmernejšimi cenami pri nas je nočno sankanje na osvetljeni progi, nadaljuje direktor Skornišek in pristavlja, da ob petkih, sobotah in nedeljah vselej izposodijo vseh 60 sank, kolikor jih je obiskovalcem na voljo. S svojimi sankami pa se jim pridruži vsaj še enkrat toliko sankačev. Zaradi velikega povpraševanja zdaj nočno sankanje redno organizirajo tudi ob četrtkih, druge dni v tednu pa za napovedane skupine. Sankačem je letos na voljo tudi dnevno sankanje, in sicer na progi, ki je od smučarskih prog razmejena s snežno ograjo.

Na smučiščih opažajo tudi vse več družin, saj so kamniškim otrokom do vključno desetega leta omogočili brezplačno vozovnico. "Družine je ta možnost resnično razveselila in denarno razbremenila, tako da si smučanje lahko privoščijo tudi družine z več otroki, ki bi jim sicer nakup vozovnic za vse predstavljal preveliko breme," ugotavlja Skornišek. Otrokom in začetnikom je namenjena vlečnica Jurček, ob kateri so tudi igrala, snežni vrtiljak in brezplačen vrtec. Ob koncu tedna za malčke v vrtcu poskrbi animatorka, ki organizira tudi vse bolj priljubljene rojstnodnevne zabave na planini.

Poleg sankanja in alpskega smučanja so obiskovalcem na planini na voljo tudi krplja, tek na smučeh, turno smučanje, pohodništvo, različne šole smučanja in izposoja opreme. Gostinska ponudba je omejena na gostišče Zeleni rob in okrepčevalnico Žeja bar na zgornji postaji nihalke.

Direktor zagotavlja, da je na smučišču dobro poskrbljeno tudi za varnost, saj se je 11 redno zaposlenim pridružilo kar 40 občasnih sodelavcev, ki skrbijo za vse. Zgovorni so tudi podatki o nesrečah, saj so našteli okoli deset lažjih poškodb, ob koncu tedna pa pri njih opravljajo obhode tudi kamniški policisti. "Tako nimamo težav niti z objestneži na motornih saneh, ki so nam prejšnja leta ponoči pogosto razdejali proge," pojasnjuje Skornišek.

Kljub znatnemu povečanju zimskih gostov pa se, kot pravi Skornišek, tudi to zimo na planini ne bodo mogli izogniti izgubi, saj so stroški zimskega poslovanja večji kot dohodki in zimsko sezono še vedno rešujejo s poletno, ko so stroški manjši in je tudi število obiskovalcev znatno večje.