Prvi in za zdaj edini slovenski predstavnik v severnoameriški hokejski ligi, Hrušičan Kopitar, je uspešno z asistenco soigralca Patricka O'Sullivana sklenil napad Kraljev v drugi tretjini. S Kopitarjevim zadetkom le 67 sekund po golu nasprotnega moštva so Kralji takrat izenačili na 2:2. Otočani so nato spet povedli, a je Rus Aleksander Frolov, ki je z 22 zadetki najuspešnejši strelec Los Angelesa, z zadetkom v tretji tretjini Los Angelesu priboril podaljšek. Slednji se je končal brez zadetka, zato so o zmagovalcu dvoboja odločali kazenski streli. Kralji so bili uspešnejši, po zgrešenem strelu tekmeca Joshue Baileyja je Jack Johnson edini ukanil vratarja Otočanov Yanna Danisa, kar je Kraljem zagotovilo zmago, že četrto v nizu. V pacifiški skupini so se Kralji z zadnjimi tekmami premaknili povsem z repa lestvice, kar se pozna tudi na pozitivni bilanci. V tej zimi so vknjižili 24 zmag in 21 porazov, po številu točk (55) pa za tretje in drugo uvrščenim Dallasom in Anaheimom zaostajajo za štiri točke. Los Angeles je trenutno v zahodni konferenci na 11. mestu ter samo še dve točki za osmim mestom, ki vodi v končnico lige.

Zanimanje ameriške hokejske javnosti je bilo usmerjeno v Boston, kjer sta moči pomerili najboljši moštvi lige. Vodilno moštvo vzhodne konference Boston Bruins, ki je na vrhu lige s 85 točkami, je moralo priznati premoč vodilnemu moštvu zahodne konference San Jose Sharks, ki je zasluženo slavilo s tremi goli razlike (5:2). Morski psi za Bostončani zaostajajo za štiri točke. V prvi tretjini je morda še kazalo na zmago Bostona (2:1) po dveh zadetkoma kanadskega hokejista s srbskimi koreninami Milana Lučića, a je nato upanje povsem skopnelo v tretji tretjini, ko so Morski psi dobesedno raztrgali mrežo Bostona, saj so nanizali kar štiri zadetke. Med rablje so se vpisali Patrick Marleau, ki je izenačil s 27. golom sezone, Milan Michalek in nekdanji kapetan Bostona Joe Thornton, ki so zadeli v razmaku šestih minut, strelovod pa je sklenil Mike Grier.

Nashville Predators so doma izgubili proti aktualnim prvakom moštvu Detroit Red Wings (3:5), ki vodi v centralni skupini, na Zahodu pa za najmočnejšimi Morskimi psi zaostaja za dve točki. Junaka dvoboja sta bila Henrik Zetterberg in Rus Pavel Dacjuk, ki sta vsak vknjižila dva zadetka in s podajama sodelovala pri orkestriranju soigralčevega gola. Detroit je vpisal že peto zmago v nizu. Šved Zetterberg je v zadnjih 15 dvobojih zbral 18 točk, najbolj koristen igralec je bil Brian Rafalski s tremi asistencami. Finec v vratih Predators Pekka Rinne je bil pravzaprav nemočen pod točo izstrelkov Rdečih kril, ki so jih nasuli več kot 51.