Skupaj je bilo na sporedu kar osem tekem. Ostali izidi: Ottawa Senators - Boston Bruins 3:4 (po kazenskih strelih), Florida Panthers - N.Y. Islanders 3:2, Nashville Predators - Anaheim Ducks 4:2, St. Louis Blues - Edmonton Oilers 1:2 (po kazenskih strelih), Colorado Avalanches - Dallas Stars 3:2, Calgary Flames - Chicago Blackhawks 2:5 in San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 3:4 (po kazenskih strelih).

Na tekmi v Washingtonu je 20-letni Kopitar sodeloval kar pri treh oziroma 60 odstotkih zadetkov svoje ekipe. V prvem delu je ob igri z igralcem več z golom poskrbel za izenačenje na 1:1, v drugem pa za vodstvo z 2:1. Pred zadnjo menjavo strani je prispeval še podajo za 4:2. Tekma s tem še zdaleč ni bila odločena. V 51. minuti je Rus Aleksander Ovečkin znižal na 3:4 in dal novo upanje soigralcem na klopi in gledalcem na tribunah. Ovečkin je ob tem dosegel tudi 200. NHL gol v karieri, kar je pred njim v štirih sezonah uspelo le še Waynu Gretzkyju, Mikeu Bosyju in Mariu Lemieuxu. Ko je Kyle Calder v 59. minuti povišal na 5:3 za moštvo iz Kalifornije je kazalo, da je tekma odločena, a je Brooks Laich še v isti minuti znižal na 4:5, za izenačenje in podaljšek pa je moštvu iz prestolnice v končnici vendarle zmanjkalo športne sreče in časa. Los Angeles je dosegel že peto zmago v zadnjih šestih tekmah, Kopitar pa je po tekmi menil, da bi bila zmaga lahko še višja: "Na začetku tekme smo nasprotnika preveč spoštovali. Ko smo le prišli do svoje igre, smo igrali dobro."

Novo zmago je dosegel Boston, vodilna ekipa lige, ki je v 53. ligaški tekmi zabeležil 39. zmago, tokrat sicer šele po streljanju kazenskih strelov na gostovanju v Ottawi. Zmago Bostona je šele po petem kazenskem strelu zagotovil P.J. Axelsson, blestel pa je tudi gostujoči vratar Tim Thomas, ki je napadalcem Ottawe ubranil vseh pet kazenskih strelov.

Manj uspešen je bil San Jose, vodilna ekipa zahodega dela, ki je doma izgubil s Carolino s 3:4, prav tako po kazenskih strelih. Ključni igralec tekme je bil vratar Caroline Michael Leighton, ki je nastopil prvič v letu 2009, zbral pa je kar 36 obramb. Iz kazenskega strela je odločilni gol za goste dosegel Sergej Samsonov. Po kazenskih strelih se je zmage veselil tudi Edmonton na gostovanju v St. Louisu. Za Kanadčane sta bila v dvoboju med vratarjem in napadalcem uspešna Robert Nilsson in Sam Gagner, vratar Dwayne Roloson pa je St. Louisu ubranil oba kazenska strela.

Visok poraz je med favoriziranimi ekipami doživel tudi Calgary, vodilna ekipa severozahodne skupine.