Predsednik Sindikata poklicnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) Stefanović je povedal, da je vodstvo celjskega kluba na več načinov diskriminiralo omenjene tri igralce. Sprva jih klub ni vzel na klubske priprave, s čimer jim ni zagotovil enakih pogojev dela, kot jih imajo preostali nogometaši MIK CM Celja, zato gre po mnenju sindikata SPINS za tipičen primer mobbinga oziroma diskriminacije.

Ko so igralci videli, da je položaj brezizhoden, so se obrnili na sindikat. Na takšen način so po mnenju SPINS vodilni v klubu skušali prisiliti nogometaše v sporazumno prekinitev sodelovanja, pozneje so od njih tudi zahtevali, naj se izselijo iz najetih klubskih stanovanj, za katera sami plačujejo. Ker klubu ni uspelo igralcev prisiliti k prekinitvi pogodbe, jih je ta z ustnim sklepom kaznoval z 81.000 evri denarne kazni, kar je več kot 40-kratnik njihove mesečne plače.

"Absurdno je, da jih klub kaznuje na podlagi sklepa, ki sploh še ni pravnomočen. Vsi igralci so včeraj namreč dobili plače, le omenjena trojica je ostala brez, pravzaprav je brez plačila že od lanskega novembra. Igralci niso sklepa še niti prejeli, pa so jih že kaznovali, in to za nazaj?! To je nesprejemljivo," je dejal Stefanović in dodal, da je predsednik kluba Marjan Vengust v ponedeljek tudi opravil sestanek z nogometaši MIK CM Celja in napovedal, da bo zaradi recesije vsem igralcem zmanjšal plače za 40 odstotkov. Glede na to, da ni predstavil nobenih konkretnih razlogov ali morebitnega sanacijskega programa, prav tako ni ponudil celostne rešitve, po mnenju sindikata recesija nikakor ne more biti razlog za takšno znižanje plač.