"Frajman me je poklical in predlagal, da se odpoveva kandidaturi in da predsednik postane Janković, midva pa postaneva podpredsednika. A to možnost sem zavrnil," je dejal Simič, ki se bo za predsednika potegoval drugič, leta 2005 ga je gladko premagal dolgoletni predsednik Rudi Zavrl. Slednji letos ne bo kandidiral.

"Prav zaradi Zavrla, ki je sicer nekoč dejal, da me vidi kot svojega naslednika, sem pozno potrdil svojo kandidaturo. Čakal sem, da Rudi najprej potrdi svoj umik, kar se je zgodilo 21. januarja. Od takrat sem ogrodju, ki sem ga že imel, dodal druge sestavine svojega programa," je na novinarski konferenci dejal Simič, ki izida volitev noče komentirati: "Z nobenim se nisem pogovarjal, z nobenim sklepal kompromisov, nobenemu nočem dajati obljub. Če me bodo izvolili, me bodo na podlagi programa. Zaenkrat naj bi imel podporo MNZ Ljubljana in MNZ Nova Gorica, se pravi sedem glasov. A menim, da dosedanje napovedi nimajo osnove. Volilna kampanja se bo začela šele v četrtek, ko se izteče rok za vlogo kandidature. Moram reči, da sem tisočkrat bolj miren kot pred prejšnjimi volitvami, če ne uspem, se bom umaknil iz nogometa."

Simič je sestavil program, ki temelji na 21 točkah. "Vsekakor bi lahko bil program še obširnejši, toda ne morem obljubljati stvari, ki jih ne morem izpolniti," je za svoj program dejal predsedniški kandidat, ki je za podpredsednike predlagal Franca Kopatina, Franca Kanglerja, Branka Florjaniča ter Staneta Oražma in Radenka Mijatovića, a slednja položaja ne bi zasedla: "V kandidaturi sem pač zapisal pet imen, kot je to potrebno. A aprila bi spremenili sistem in bi imeli le tri podpredsednike."

Sprememba volilnega sistema bo ena prvih Simičev nalog. Pravnik in davčni svetovalec meni, da je zdajšnji neustrezen, ker klubom ne omogoča neposrednega vpliva na izvolitev predsednika. Njegov program med drugim napoveduje organizacijske spremembe v zvezi, spremembe v številu medobčinskih zvez, spremembe v tekmovalnem sistemu ligaških tekmovanj (prva liga naj bi imela 12 moštev), spremembe barv reprezentančnih dresov (zelene naj bi zamenjali modri ali beli), bolj jasno nagrajevanje reprezentantov, boljše sodelovanje z Združenjem nogometnih prvoligašev in Združenjem profesionalnih igralcev nogometa, več pozornosti ženskemu nogometu in futsalu, Simič pa napoveduje tudi bolj agresivno politiko v povezavi s krovnima organizacijama: "Moj cilj je, da bi NZS v naslednjih osmih letih imela svojega predstavnika v izvršnem odboru UEFA ali FIFA."