Do svoje prve zlate kolajne na svetovnem prvenstvu je prišel Švicar Didier Cuche. Način je bil impresiven, saj je tekmece na "brutalni" in izjemno ovinkasti progi prehitel kar za sekundo. Še dobro, da je imel Cuche štartno številko 16, da je bila tekma vsaj dotlej zanimiva. V boju s stotinkami je bil poleg včerajšnjega "Nadzemljana" najhitrejši Italijan Peter Fill, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je uvrstil Norvežan Aksel Lund Svindal.

"Ko sem zjutraj videl, kako ledena je proga, sem sprva mislil, da ta dirka ne bo zame," je uvodoma pojasnil Didier Cuche, ki je postal najstarejši svetovni prvak (doslej je bil s 33 leti Avstrijec Stephan Eberharter, ko je dobil superveleslalom pred šestimi leti v St. Moritzu). "Potem pa je bilo vse v najlepšem redu. Morda se sliši smešno, a med smučanjem sem resnično užival tudi na tako težki progi. Vedel sem, da sem hiter, zato sem se nekoliko ustrašil le zadnje štiri zavoje, da ne bi naredil kakšne nepotrebne napake. A je ni bilo, zato sem presrečen," je nadaljeval Švicar, ki v tej sezoni na tekmah svetovnega pokala ni dobil še nobene dirke, kar je veliko presenečenje sezone, zato je na vrhu skupnega seštevka presenetljivo Ivica Kostelić. Hrvat je zaradi močnih bolečin v križu izpustil superveleslalomski nastop in se pripravlja za tekme v superkombinaciji, veleslalomu in slalomu.

"To ni bilo to, kar sem pričakoval. Nadejal sem se vidnejših uvrstitev, zato nisem zadovoljen," ni skrival razočaranja Aleš Gorza, ki je imel prvič v karieri visoke obete na svetovnem prvenstvu, a jim ni bil kos, tako kot doslej že številni slovenski alpski smučarji in smučarke. Res je sicer, da je bil Gorza pred šestimi leti že četrti v veleslalomu, a takrat je bil rezultat dosežen brez obveznosti in je veljal za izjemno presenečenje.

Druga slovenska tekmovalca sta igrala stranski vlogi. Andrej Jerman je bil z velikim zaostankom 25., Rok Perko pa je po minuti smučanja naredil napako in odstopil. Je pa lahko Jerman primazal reprezentančnemu kolegu Alešu Gorzi klofuto, ki mu jo je obljubil, če na svetovnem prvenstvu v superveleslalomu ne osvoji kolajne. Tako mu je vsaj rekel na decembrski preizkušnji v Val d'Iseru, ko je videl, da je Gorzi proga pisana na kožo.

Iz svoje kože pa ni mogel Bode Miller, ki je z dvanajstim mestom krepko zaostal za pričakovanji. Američan je bil do smučanja svetovnega prvaka izjemno kritičen. "Ne bi rad zmanjševal veličine Cuchevega uspeha, saj je zmagal s sekundo naskoka. A smučal je izjemno konzervativno, brez napadanja. Zato mi proga v Val d'Iseru ni všeč. Vedno je potrebno smučati z zavoro. Zato ne zmagujejo najhitrejši," je v svojem slogu dejal Bode Miller.