Porche je predstavil osveženo izvedbo modela GT3, ki, ko je za Porche značilno, prinaša minimalne zunanje, zato pa toliko večje notranje spremembe. Z drugimi besedami, isti paket, vendar več moči in boljše vozne lastnosti.


Že tradicionalno se Porschejevi modeli tudi po prenovi na zunaj ne razlikujejo veliko. Pri osveženem GT3 so drugačne bi-ksenonske sprednje luči in LED stranske luči ter nekaj modifikacij tako imenovanega aero paketa. Veliko večje spremembe se skrivajo v notranjosti. 3,8 litrski motor razvije moč 435 KS oziroma 320 kW. To je 20 KS oziroma 15 kW več od predhodnega 3,6 litrskega motorja, ki je poganjal staro različico. Novost je tudi VarioCam sistem, ki kontrolira izpušne ventile. Avtomobil iz 0 na 100 kilometrov na uro pospeši v 4,1 sekundah in doseže največjo hitrost 312 kilometrov na uro. Modificiran PSM sistema stabilnosti rezultira v izboljšanem užitku pri vožnji.

Porsche GT3 naj bi se na tržišču pojavil takoj po debiju na avtomobilskem sejmu v Ženevi, njegova cena pa bo 100 tisoč evrov brez davka.