Ostali slovenski predstavniki so izpadli v osmini finala. Pri ženskah je svetovna prvakinja postala Švicarka Fränzi Kohli-Maegert, še drugo srebro si je na tem prvenstvu izborila Avstrijka Doris Günther, medtem ko je bila tretja Rusinja Jekaterina Tudegeševa.

"Z nastopom v veleslalomu sem si nadelal precej težav, zato bi bilo bolje, če sploh ne bi štartal. Pred slalomsko tekmo sem zvečer zaradi bolečin v hrbtu tako težko hodil, da sem se zbal za svoj nastop. Veliko sicer pove podatek, da sem v kvalifikacijah odpeljal drugi čas, toda na koncu me je izdala kondicija! Doslej v življenju še nikoli nisem bil tako izžet. Sicer smo delali na tem, da bi vzel kolajno, a več enostavno nisem zmogel," je po koncu podelitvene slovesnosti, ko se je vrnil v hotel, razložil Rok Flander in dodal: "Jasno je utrujenost posledica pljučnice, ki sem jo prebolel. Sicer so me na to zdravniki opozarjali, ampak kot vrhunski športnik sem jih jemal malo z rezervo. Na koncu pa je vse prišlo za mano!"

Prvenstvo v Gangvonu bo skušal slovenski tabor čim prej pozabiti, pa ne zato, ker bi bili neuspešni, temveč predvsem zaradi jeze in nejevolje, ki ju je povzročila (ne)organiziranost prvenstva: "Organizatorji niso uspeli pripraviti snežne podlage, dostojne svetovnega prvenstva, kar je naravnost smešno. To je farsa, da so pogoji na ravni regionalne tekme. Tega preprosto ne razumem! Ljudje tukaj nimajo 'blage veze' z našim športom, sploh ga ne poznajo, ne razumejo, zanje je to čista eksotika. Ne poznajo ne smučanja ne deskanja. Ne zdi se mi fer, da FIS dopušča svetovno prvenstvo na meji regularnosti s tako katastrofalno organizacijo," je srd vel iz Flandra, ki pravi, da je z doseženim rezultatom v danih okoliščinah zadovoljen.

Tudi zaključni ceremonial je najboljšega slovenskega deskarja pustil hladnega, enako kot metrske luknje na slabo pripravljeni progi, s katerimi se je moral ubadati. "Tudi nad slovesnostjo sem razočaran. Kolajne so 'potalali' zelo pavšalno. Tudi gledalcev ni bilo nobenih, kar mi je nerazumljivo, saj gre za svetovno prvenstvo. Lani je bilo samo na tekmi svetovnega pokala v Koreji petkrat več ljudi kot tukaj," je še navrgel Flander, ki bo v Aziji ostal še nekaj dni, nato pa naravnost odpotoval na naslednjo tekmo svetovnega pokala, ki jo bo gostila Nemčija.