Slovenija se bo v kvalifikacijah za olimpijski nastop pomerila z Nemčijo, Avstrijo in Japonsko, na OI leta 2010 v Vancouver pa se bo uvrstila le najboljša reprezentanca. Enainpetdesetletni Harrington je bil ameriški napadalec, član ameriške zlate olimpijske reprezentance, ki je s pomočjo »čudeža« 22. februarja 1980 na zimskih olimpijskih igrah v Lake Placidu osvojila olimpijski naslov. Harrington je imel tedaj 23 let in se je zapisal v hokejsko zgodovino ZDA, ki nosi poglavje »čudež na ledu«.

Po uspehu na ZOI ga je na preizkus povabilo moštvo Buffalo Sabres in ga kot okrepitev prepisalo v svoj sestrski klub Rochester Americans, v ligo AHL. Nazadnje je za ameriško reprezentanco igral na ZOI leta 1984 v Sarajevu, nato pa je postal trener. Nazadnje je vodil švicarski klub Ambri-Piotta (za klub je lani, sicer pred njegovim prihodom, v končnici igral tudi Ivo Jan) in ga 18. decembra lani zapustil.

Harrington je tudi član slovite ameriške hiše slavnih in je leta 1980 prejel prestižno nagrado Lester Patrick za izjemne dosežke v ameriškem hokeju.