Zlata lisica je na 45. jubilej dobila najlepše možno darilo. Na najvišjo veleslalomsko stopničko zmagovalnega odra se je drugič v Mariboru povzpela Tina Maze. Sedma zmaga Črnjanke, s katero se je po številu izenačila z Matejo Svet, in 52. slovenska je udarila kot strela z jasnega, saj je ni pričakoval nihče. Pa čeprav je najboljša slovenska smučarka v tej sezoni nekajkrat z uvrstitvami med deseterico dokazala, da se vrača na pota stare slave.

"Lepšega začetka novega leta si nisem mogla želeti. Slišala sem vas od štarta do cilja. Hvala vam (v soboto se je ob progi po besedah organizatorjev zbralo 7000 gledalcev - op. p.). Zmago namenjam svoji ekipi in vsem, ki so mi pomagali na samostojni poti," so bile prve besede Tine Maze, ki je s štartno številko 20 odločno napadla na prvi progi in za devet stotink zaostala le za Denise Karbon. V drugo je Korošica še dodala in vnovič dokazala, da je izjemna šampionka. Ko pride v igro za zmago, jo izkoristi! Sijajnemu napadu, s katerim je skoraj za sekundo ugnala Nemko Kathrin Hoelzl, ni bila kos niti Denise Karbon, lanska italijanska serijska zmagovalka svetovnega pokala v veleslalomu, ki je morala dokončno priznati premoč v zadnji strmini. Prav v zadnjem delu izjemno dolge preizkušnje je slovenska samotarka dokazala, kar je večkrat poudarjala. Da je po zaslugi kondicijskega trenerja in partnerja Andree Massija izjemno fizično pripravljena.

"Nisem izpolnila sanj, dosegla sem le cilj. Vesela sem, da na pravem mestu. Nisem pričakovala prvega mesta, vedela pa sem, da sem lahko pri vrhu. Zadnji treningi v Maria Almu so bili resnično odlični. Povrhu je bila proga v Mariboru najtrša doslej v tej sezoni in je vsem omogočala enake pogoje. Veliko je k uspehu pripomoglo tudi poznavanje terena, saj sem dobro vedela, kako razporediti moči," je po tekmi na toplem odgovarjala na novinarska vprašanje slovenska športna junakinja konca tedna, ki je za prvo mesto prejela 27.000 evrov.

Vprašanj veleslalomski zmagovalki ni zmanjkalo. "Vesela sem tudi, da sem osvojila kvoto 400 točk, da lahko tudi v slalomu štartam takoj po najboljši trideseterici. O svetovnem prvenstvu še ne razmišljam, a bo tekma v Val d'Iseru nedvomno pomenila vrhunec sezone. Po mariborskem uspehu bo lažje delati naprej, saj bodo priprave mirnejše," je pojasnjevala povsem prenovljena šampionka, ki se je v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala po petih preizkušnjah prebila na šesto mesto, v skupnem seštevku pa je enajsta.

Ko si je obrisal solze sreče, je svoje občutke strnil še Andrej Perovšek, trener in serviser Tine Maze, ki je najbolj zaslužen, da Črnjanka zaupa v nov material tudi v veleslalomu. "Vedeli smo, da je lahko hitra, saj so bili treningi res obetajoči. Vedeli smo tudi, da je Tina lahko visoko. A da bo zmagala, si nismo mislili. Med prvo in drugo vožnjo ji nisem svetoval nič posebnega, olajševalna okoliščina je bila le ta, da je bila druga proga postavljena podobno odprto kot prva. To je izkoristila in nam vlila novih moči za naprej," je sijal od navdušenja Perovšek.