Pri Jeseničanih je prvič zaigral novi branilec Conrad Martin. Gostje so že od začetka igrali zelo čvrsto v obrambi, kjer so delovali zelo zanesljivo, svoje pa je dodal še vratar Dov Grumet-Morris, ki je v prvih dveh tretjinah branil odlično. Domači do polovice tekme niso našli pravega ključa za odpiranje graških vrat, gostje pa so v izredno nevarnih protinapadih znali kaznovati sleherno napako v jeseniški obrambi. Varovanci Billa Gilligana so v prvem delu izkoristili že prvo številčno prednost, za vodstvo z 2:0 pa so ob nezbrani domači obrambi zadeli le devet sekund pred prvim piskom sirene.

Po nekaj priložnostih v drugi tretjini in nenehnem obleganju vrat gostov pa je v 29. minuti sledil nov šok za domače. Hiter protinapad je z natančnim strelom s kakšnih desetih metrov z leve strani izkoristil Anthony Iob in izid na semaforju je bil že 0:3. Visoko vodstvo pa je le prebudilo domače hokejiste, ki so točno na polovici tekme prišli do svojega prvega zadetka, natančen je bil Tomi Hafner po akciji celotnega napada. A že čez štiri minute je sledil nov šok. Na kazenski klopi je sedel novinec v moštvu Martin, gostje pa so prednost igralca več izkoristili na najboljši možen način. Day je ustrelil z modre črte, pred vrati pa je smer ploščku spremenil Ulmer. Želja domačih navijačev po drugem zadetku se je uresničila štiri minute pred iztekom drugega dela, ko je po strelu Kovačeviča plošček v mrežo potisnil Jean Philippe Pare.

Zadnji del so domači začeli napadalno, a le do 43. minute, ko je moral na kazensko klop Dejan Varl. Nato so se gostje dobro branili, nekajkrat pa nevarno zapretili v protinapadih. Domačim se je priložnost za znižanje rezultata ponudila med 51. in 53. minuto, ko so imeli na ledu igralca več, a so držali goste le v šahu, brez tako želene mat poteze. V zadnji minuti so domači poskusili še brez vratarja, a so na prazen gol prejeli še peti zadetek.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 1800, sodniki: Tschebull, Podlesnik, Widmann (vsi Avstrija).
* Strelci: 0:1 Iob (Motherwell, 7.), 0:2 Herzog (Cullen, Iob, 20.), 0:3 Iob (Lange, Motherwell, 29.), 1:3 Hafner (Polončič, Manfreda, 30.), 1:4 Ulmer (Day, 34.), 2:4 Pare (Kovačevič, Terlikar, 37.), 2:5 Brown (Klimbacher, Day, 60.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 10, Graz 99ers 10.