Delnice so v začetnem delu poslovalnega dne sicer gibale mešano. Vlagatelje je sprva opogumila novica, da ameriški predsednik George W. Bush išče način, kako avtomobilski industriji v ZDA zagotoviti kratkoročno državno pomoč. Zaradi odločitve senata, da prekine pogajanja glede 14 milijard dolarjev vredne pomoči, bi lahko propadla nekatera velika avtomobilskih podjetja, na katere je vezano na milijone delovnih mest. Posledica bankrota bi se tako lahko kazala, tako analitiki, v ukinitvi več kot treh milijonov delovnih mest v ZDA prihodnje leto.

Kasneje pa je vlagatelje streznila novica, da so minuli četrtek aretirali uglednega ameriškega finančnika Bernarda Madoffa. Vlagatelji se namreč bojijo do kam bo segel seznam podjetij, ki jih je oškodovala prevara sicer uglednega bančnika, nekdanjega predsednika newyorške borze Nasdaq.

Kot menijo borzni poznavalci, je proti koncu trgovanja prav tako rasla skrb zaradi napovedanih poročil o poslovanju dveh največjih ameriških investicijskih bank Morgan Stanley in Goldman Sachs. Kot pričakujejo analitiki, naj bi se vrednost posamezne delnice Goldman Sachs zmanjšala za 3,50 dolarja.