Skupina navdušencev prosi, da Obama „zahteva izčrpno poročanje vojske in obveščevalnih služb o vsem, kar vedo glede Nezemljanov in NLPjev“ ter da skliče zaslišanje v kongresu, „na katerem bodo vladni viri in priče, ki so že predložile dokaze o obstoju Nezemljanov, o svojih izkušnjah govorili pod prisego“.

Podesta je v času, ko je bil vodja osebja med predsednikovanjem Billa Clintona, vodil projekt s katerim so hoteli z 800 milijonov strani dokumentov obveščevalnih služb odstraniti oznako zaupno. Na novinarsko konferenci je Podesta dejal: „Čas je, da vlada javnosti omogoči dostop do dokumentov, ki so stari več kot 25 let, in znanstvenikom preda vse informacije, ki jim bodo v pomoč pri raziskovanju fenomena Nezemljanov in NLPjev.“ Guverner Richardson pa je napisal knjigo o dogodkih v Roswellu. Po mnenju mnogih Američanov je leta 1947 v Roswellu strmoglavil NLP, trupla Nezemljanov pa naj bi vlada skrila pred javnostjo.

Navdušenci nad NLPji so pismo novoizvoljenemu predsedniku poslali tudi zato, ker je britanska vlada pred kratkim objavila dokument, v katerem ameriški vojaški pilot razkriva, da je sledil in videl NLP. Vodja skupine Stephen Bassett upa, da jim bo do 20. januarja uspelo zbrati 40.000 podpisov, s katerimi bodo novega predsednika lažje prepričali, da razkrije informacije.

Basett verjame, da sta ameriška vojska in obveščevalna služba preučevali tehnologijo Nezemljanov, ki naj bi jo kasneje uporabili pri razvoju novih virov energije.