Svetovno znani borec proti globalnemu segrevanju Al Gore se bo srečal tudi s slovensko politično-gospodarsko javnostjo v popoldanskih urah na srečanju Ameriške gospodarske zbornice v soorganizaciji z Diners Clubom.

Druženje na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bo namenjeno imetnikom plačilno-kreditne kartice Diners Club Exclusive. Tako Diners Club Slovenija zanje že četrto leto zapored pripravlja edinstveno doživetje. V preteklih letih so bile prireditve za imetnike Dinersove najprestižnejše kartice najodmevnejši dogodki v slovenskem prostoru. Lani je elitno družbo obiskal hollywoodski igralec, režiser in scenarist Ben Affleck, v letu 2006 se je s povabljenimi družila Naomi Campbell, ob lansiranju črne kartice leta 2005 pa sta slovensko javnost navdušila brazilski pisatelj Paulo Coelho in igralka Andie MacDowell.

Tomaž F. Lovše, generalni direktor Diners Cluba Slovenija: »Ker resnično cenimo naše člane, letos za njih gostimo Al Gora, ki v času vsesplošne finančne in gospodarske krize in okoljevarstvenih izzivov predstavlja enega izmed aktivnih tvorcev novega svetovnega nazora.«